Demachiere corecta a tenului

Demachierea corecta a tenului este foarte importantă, asta dacă ți la tenul tău. Este foarte bine cunoscut că pentru a avea un ten sănătos și plin de viață trebuie să aibă parte de o îngrijire detaliată și de o cremă de îngrijire a tenului. Dar până la cremă trebuie să îndepărtezi machiajul de pe față pe care îl porți toată ziua, nu-i așa? Pentru a elimina machiajul corect sunt necesari niște pași, iar pentru asta am pregătit acest articol. Ei bine hai să descoperi acei pași care vor duce la o demachiere corecta.

Demachiere corecta a tenului

Nu te grăbi

Când vine vorba de îndepărtarea machiajului din jurul ochilor în special, cu cât lucrezi mai încet, cu atât e mai bine. Aplică un demachiant și lăsă-l să stea pe față. Lasă-l câteva minute,poți face asta în timp ce te speli pe dinți și folosești ața dentară. Acest lucru va înmuia machiajul astfel încât să fie ușor de curățat și bine după ce ștergi la final. 

Dacă faci asta, nu vei mai găsi pete sub ochi dimineața. Acordarea timpului în care să se înmoaie machiajul va face ca acesta să fie ușor de eliminat. Acest lucru te va scuti să freci agresiv cu un tampon sau o dischetă. Frecarea agresivă și insistentă nu va face decât să afecteze tenul provocând iritații sau contribuind la apariția ridurilor.

Șervețelele demachiante nu sunt de ajuns

În adâncul tău probabil știai deja asta,? Șervețelele pot fi folosite la început și în unele cazuri pot îndepărta machiajul, dar nu e de ajuns. În mod ideal după folosirea șervețelelor ar trebui să urmeze o spălare pe fașă cu apă și săpun.

Multe femei fac greșeala de folosi doar șervețele demachiante după care să meargă la culcare, dar machiajul nu este eliminat complet. Folosirea apei și a săpunului pe față va elimina complet toate rezidurile de machiaj de pe față și te va pregăti să ai o noapte bună. Dacă folosești doar șervețelele demachiante după care aplici crema hidratantă nu vei face decât să predispui porii pielii să absoarbă aceste reziduri de machiaj.

cum curăț machiajul corect

Folosiți un demachiant făcut pentru o demachiere corectă

O bună parte din esteticieni spun că multe femei tind să folosească spălarea feșei pentru a elimina machiajul. Acest lucru nu este suficient pentru a obține demachierea corecta a tenului. Indicat este ca mai întâi să folosești un demachiant cum ar fi apa micelară sau să iei în considerare folosirea unui ulei demachiant care apropo probabil este cea mai bună alegere. Aceste variante sunt cele mai bune soluții pentru a îndepărta chiar și cel mai încăpățânat machiaj.

Ai putea să te gândești că aceste uleiuri ar putea să nu curețe tenul bine sau să-ți lase tenul cu un aspect gras, lucru care e greșit. Pe piață au apărut o mulțime de uleiuri bune care fac minuni. Dacă ești sceptică în privința uleiurilor pe site vei găsi o analiză comparativă în care am ales cel mai bun demachiant. Iar dacă tot vei continua să fi sceptică în privința uleiurilor demachiante acolo vei găsi demachiantul potrivit pentru tine.

Asigurate că cureți marginile pleoapei

Dacă există o zonă neglijată frecvent de către femei în timpul demachierii probabil este marginea evazivă a pleoapei. În acestă zonă rimelul se poate acumula în timp și poate duce la iritarea ochilor. Dacă folosești un demachiant nepotrivit este posibil să trebuiască să folosești un instrument și să te asiguri că fiecare ultimă urmă de rimel a dispărut.

Oferta9.ro recomandă folosirea tampoanelor de bumbac împreună cu un demachiant dedicat zonei ochilorcare descompun machiajul fără a mai fi necesară spălării acestora. Pentru a evita căderea genelor nu ar trebui niciodată cu degetele de bucățile de rimel încăpățânate care nu vor să se curețe. Pentru o bună eliminare acordă suficient timp demachiantului pentru a pătrunde și a curăța așa cum spuneam și la începutul articolului. După ce ai acordat suficient timp apasă ușor cu un tampon de bumbac în timp ce îl miști în direcția în care genele cresc.

Plăcuțele plate de bumbac sunt mai bune decât bilele de bumbac

Bilele de bumbac pot lăsa reziduri de machiaje sau chiar se pot descompune în timp ce le utilizezi spun marii dermatologii ai lumi. Acest lucru poate duce la iritarea tenului în momentele în care tu vrei să-l detoxifiezi și să îl calmezi. Alege întotdeauna pentru tampoane plate în loc de bile care în mod ideal să aibă o textură matlasată.

Hidratează-ți tenul pentru a completa o demachiere corecta a tenului

Este foarte important să ai grijă de pielea ta după ce te-ai demachiat. Aceasta este ultima etapă a procedurii. Îți masa ușor fața cu una din cele trei tehnici descrise de cei de la Oriflame pentru a-i oferi elasticitate și pentru a crește fluxul sanguin. Și cu siguranță trebuie să aplicați o cremă hidratantă, astfel încât pielea să nu se usuce.

Citește și articolul în care vei descoperii care e cea mai buna crema cu protecție solară pentru fata

Default image
Alin