De ce îmi iese telefonul din aplicații? – cauze și soluții

Unul dintre lucrurile minunate despre Android este numărul mare de aplicații și jocuri disponibile pentru a fi descărcate. Există milioane de aplicații gratuite repartizate pe categorii. În timp ce multe aplicații pot fi doar alternative ale unei aplicații populare, există suficiente aplicații de calitate care să răspundă nevoilor majorității oamenilor.

Lumea Android este diversă atât în ​​ceea ce privește hardware cât și software. În timp ce acest lucru aduce opțiuni, poate provoca, de asemenea, probleme dezvoltatorilor de aplicații care trebuie să-și codeze aplicațiile pentru a rula pe mai multe combinații diferite de hardware, precum și software. Ca urmare, uneori aplicațiile pot ajunge să „crape” pe Android, mai mult decât iOS.De ce aplicațiile îngheață sau se blochează?

Pot exista mai multe motive pentru care aplicațiile să înghețe sau să se blocheze, mai ales când luați în considerare gama largă de chipset-uri, rezoluții de ecran, skin-uri personalizate pe un smartphone Android.

Un motiv ar putea fi memoria scăzută sau un chipset slab. Aplicațiile se pot bloca și dacă nu sunt codificate corect. Uneori, motivul ar putea fi și aspectul personalizat de pe telefoanele Android.

De ce îmi iese telefonul din aplicații

Cum remediez aplicațiile care continuă să se blocheze ?

Pot exista mai multe moduri în care poți remedia o aplicație care continuă să se blocheze pe smartphone-ul Android.

Forțeză oprea acestora

Cel mai simplu mod de a repara o aplicație care se blochează în continuare pe smartphone-ul Android este pur și simplu forțarea opririi și deschiderea din nou.

Pentru aceasta, accesează Setări -> Aplicații și selectează aplicația care continuă să se blocheze. Apasă pe numele aplicației și apoi apăsați pe „Oprire forțată”. Acum încercă să deschizi din nou aplicația și să vezi dacă funcționează bine.

Repornește telefonul

Un alt mod de a remedia aplicațiile care se blochează pe telefon este să repornești pur și simplu dispozitivul. Repornirea dispozitivului va ucide și apoi va reporni procesele care sunt rulate de sistem, precum și alte aplicații. În afară de aceasta, șterge memoria atunci când repornești dispozitivul, ceea ce te poate ajuta.

Pentru a reporni dispozitivul, ține apăsat butonul de pornire. Acum atinge repornirea. Este posibil ca unele telefoane să nu aibă opțiunea de repornire, caz în care va trebui să îl oprești și să îl pornești manual.

Șterge datele aplicației

Dacă primii doi pași nu te ajută, poți încerca să ștergi datele aplicației. Accesează Setări -> Aplicații și selectează aplicația și atinge „Ștergeți datele” sau „Ștergeți stocarea”. Aceasta va șterge toate datele salvate în aplicație și va trebui să o configurezi din nou. Această metodă funcționează în general pentru majoritatea aplicațiilor.Reinstalează aplicația

Dacă ștergerea datelor aplicației nu ajută, poți încerca să reinstalezi aplicația. Pur și simplu dezinstalează aplicația și descărca aplicația din Play Store din nou.

Verifică permisiunile aplicației

Versiunile mai noi de Android îți permit să refuzi permisiunile solicitate de aplicații. În timp ce aplicațiile ar trebui să funcționeze în mod ideal chiar și atunci când refuzi permisiunile, unele aplicații codate greșit pot refuza pur și simplu să ruleze dacă nu le acorzi toate permisiunile solicitate.

Deși vă recomandăm să găsiți alternative la astfel de aplicații, uneori este posibil să nu fie posibil. În astfel de cazuri, va trebui să verifici permisiunile aplicației și să le acorzi pe cele solicitate de aplicație. Accesează Setări -> Aplicații și selectează aplicația. Acum atinge „Permisiuni” și acorda-le pe cele pe care le-ai refuzat anterior.

Ține aplicațiile cu actualizările la zi

Dezvoltatorii de aplicații continuă să împingă actualizările aplicațiilor lor. Aceste actualizări conțin remedieri de erori care ar trebuie rezolvate, aplicația se blochează în probleme, de asemenea. Ca atare, se recomandă să menți aplicațiile actualizate.

Șterge cache-ul

Aplicațiile Android pot crea cache-uri mari pe baza utilizării. În timp ce Android este conceput pentru a gestiona acest lucru singur, uneori datele clare în cache ar putea îmbunătăți drastic performanțele telefonului, precum și ale aplicațiilor.

Pentru a șterge memoria cache a aplicației, accesează Setări -> Stocare și atinge „Date cache”. Apasă pe OK când apare caseta de dialog.

Eliberează spațiul de stocare

Aplicațiile se pot prăbuși uneori când spațiul de stocare nu este adecvat. Va trebui să eliberezi spațiul de stocare ștergând aplicațiile și fișierele nedorite. Accesează Setări -> Aplicații pentru a dezinstala aplicații și jocuri nedorite.Resetare din fabrică

Când nimic nu funcționează, poți încerca să resetezi dispozitivul pentru a vedea dacă te ajută. Accesează Setări -> Despre telefon și apăsați pe „Copiere de rezervă și resetare”. Aceasta va șterge toate datele de pe dispozitiv, deci asigurate că ai o copie de rezervă înainte de a continua mai departe.

Dacă toate acestea nu funcționează probabil telefonul prezintă o uzură ridicate iar sistemul acestuia cât și piesele sunt obosite. Noi recomandăm schimbarea cu unul nou dar poți încerca și să mergi într-un service autorizat pentru o constatare și eventuala remediere a problemelor.

Default image
Alin