Top cele mai bune saltele de pat

Somnul e ceva ce nu poate lipsi din viața unui om iar pentru a avea o viață sănătoasă este necesar un somn odihnitor noapte de noapte. Pentru a putea avea parte de un somn odihnitor ai nevoie de cea mai buna saltea. Așadar aici ți-am pregătit câteva recomandări unde se află top cele mai bune saltele de pat și un ghid de cumpărături.

Top 3 cele mai bune saltele de pat 2021

cea mai buna saltea dormeo

Cea mai buna saltea Dormeo

Cea mai buna saltea din latex

Cea mai buna saltea din latex

cea mai buna saltea ortopedica

Cea mai buna saltea ortopedică

Cele mai populare tipuri și cele mai bune saltele

Pentru a știi ce să cumpărați e nevoie ca mai întâi să știți ce tipuri de saltele există. Ei bine noi vi le prezentăm aici pe cele mai populare.

Saltele cu spuma de memorie

Inventată de NASA în 1966 pentru a îmbunătăți siguranța pernelor de avion, spuma cu memorie este acum utilizată pe scară largă într-o varietate de aplicații comerciale, inclusiv saltele, perne, pături, mobilier, pantofi , etc.

A fost nevoie de câteva decenii pentru ca societățile comerciale să descopere o modalitate ieftină și fiabilă de a fabrica spumă cu memorie și de a o face disponibilă pe scară largă. În cele din urmă, în 1991, prima sltea de pat din spumă cu memorie a devenit disponibilă.

Astăzi, spuma cu memorie este folosită pe scară largă datorită senzației pe care o creează de „afundare” în saltea și de legănare. Atunci când vă apăsați greutatea corpului pe acest tip de saltea, veți constata că aceasta preia forma dumneavoastră și revine încet înapoi după ce îndepărtați greutatea. Această amortizare și susținere suplimentară este cea care face ca spuma cu memorie să fie ideală pentru cei care dorm pe o parte și pentru persoanele care au afecțiuni dureroase și care doresc un plus de moliciune.

Alte beneficii ale spumei cu memorie includ:

 • Ameliorarea punctelor de presiune
 • Alinierea corectă a coloanei vertebrale
 • Izolarea mișcării / transfer redus de mișcare
 • Rezistență la acarieni și alergeni
 • Funcționează cu paturi reglabile

Saltele din Latex

Latexul este considerat o opțiune de așternut mai naturală, deoarece latexul natural este un produs secundar al sevei de la un arbore de cauciuc. Dacă sunteți în căutarea unei soluții naturale de așternut, căutați latex natural, spre deosebire de latexul sintetic.

Acest material este similar cu spuma de memorie în sensul că oferă o ușurare a presiunii și o conturare, dar nu în măsura în care o face spuma de memorie. Latexul oferă mai multă elasticitate, așa că alegerea spumei cu memorie sau a latexului este pur și simplu o chestiune de preferință. Dacă sunteți o persoană căreia îi place să se afunde adânc într-o saltea, vă va plăcea mai mult spuma cu memorie. Cu toate acestea, dacă doriți ceva care săltăreț și care reține mai puțină căldură, vă este mai bine să alegeți o saltea din latex.

Există două moduri de a fabrica patul din latex, rezultând două tipuri diferite: Dunlop și Talalay.

Dunlop

Dunlop latex se referă la un proces de fabricație care toarnă latexul în matriță într-o singură turnare. Rezultatul este o saltea care este mai densă în partea de jos și mai moale în partea de sus.

Talalay

Latexul Talalay este fabricat atunci când mucegaiul este umplut, iar apoi un vid aspiră tot aerul. Apoi, materialul este înghețat pentru a stabiliza structura generală. Spuma de latex rezultată tinde să aibă o senzație mai consistentă decât Dunlop.

Saltelele cu arcuri

În termenii cei mai simpli, este o saltea făcută din arcuri. Saltelele cu arcuri conțin, în general, două straturi, stratul de „confort” deasupra și stratul de „susținere” sau „miez” dedesubt. Stratul de bază conține arcurile, cunoscute și sub numele de bobine de saltea.

Saltelele cu arcuri sunt cele mai bune pentru persoanele care când dorm preferă senzația de elasticitate în locul celei de afundare. Saltelele cu arcuri susțin orice poziție de dormit prin distribuirea corectă a greutății și prin ușurarea articulațiilor și a mușchilor.

Saltelele ortopedice

O saltea ortopedică este o saltea concepută pentru a oferi o suprafață de dormit mai fermă, oferind un sprijin specific pentru spate și articulații. Producătorii au dezvoltat pentru prima dată saltele ortopedice în anii 1950, când au fost descoperite beneficiile suportului ortopedic.

Domeniul ortopediei se ocupă în mod special de funcția coloanei vertebrale și a altor articulații, iar saltelele ortopedice sunt utilizate în mod obișnuit de persoanele care suferă de probleme de spate. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, saltelele ortopedice au fost concepute pentru a deveni mai mult decât o simplă soluție pentru durerile de spate.

Beneficiile unei saltele ortopedice

Special concepută pentru a oferi un suport și un confort excelent, o saltea ortopedică oferă numeroase beneficii.

 • Suport maxim -Suprafața fermă a unei saltele ortopedice înseamnă că obțineți o împingere optimă pentru o poziție de somn perfectă. Acest lucru va reduce mișcarea de răsucire și vă va ajuta să vă treziți cu un sentiment de odihnă.
 • Distribuția uniformă a greutății -O saltea ortopedică vă distribuie uniform greutatea corpului pentru a preveni acumularea de puncte de presiune, în special la nivelul gâtului, spatelui și șoldurilor.
 • Alinierea corectă a coloanei vertebrale -Saltelele ortopedice asigură alinierea corectă a coloanei vertebrale pentru a ajuta la atenuarea stresului asupra coloanei vertebrale și pentru a reduce durerile de spate.
 • Postură sănătoasă -O saltea ortopedică vă ajută să adoptați o postură corectă în timp ce dormiți, favorizând o circulație sanguină mai sănătoasă pe tot parcursul nopții.

Recomandări cele mai bune saltele 2021

1. Saltea Air + Comfort 27 cm fermitate medie

cea mai buna saltea dormeo

Saltea ergonomică cu 3 zone de confort și o înălțime de 27 de cm. Salteaua este realizată pe baza tehnologiei Octaspring și are o fermitate reglabilă care poate fi reglată de la mediu la dur. Are un tratament care contribuie la termoreglare și este ideală și pentru persoanele alergice sau care suferă de astm deoarece este antibactereiană și antialergică.

Avantaje

 • Garanție 15 ani;
 • Ventilare superioară;
 • Tratament Adaptive pentru termoreglare dinamică;
 • Husă moale care e detașabilă și lavabilă;
 • Antibacterială și antialergică;

Dezavantaje

 • Nu este bună pentru persoanele cu greutate foarte mare;

Saltea latex combo 26 de cm înălțime

Cea mai buna saltea din latex

O saltea ce este compusă din 2 straturi care sunt 100% din latex. Salteaua are 7 zone de confort care susțin pe timpul nopții toate părțile principale ale corpului. Astfel vei avea parte de un somn confortabil. Este prima saltea din latex ce are o grosime de minim 26 de cm cea ce a făcuto să o menționez între cele mai bune saltele.

Avantaje

 • 7 zone de confort;
 • Antialergică și antibacteriană;
 • Nucleu din latex organic;
 • Latex combo Memory:
 • Nivel de igienă ridicat;

Dezavantaje

 • Este dificilă de mutat;

Saltea ortopedica din bumbac bio

cea mai buna saltea ortopedica

Una din cele mai bune saltele care poate fi cumpărată de către o persoană. Dacă ai dureri de spate sau articulare în fiecare dimineață cu această saltea vei putea să scapi de ele. Saltele ortopedice sunt cunoscute pentru această caracteristică. Este realizată din spumă rece și are fermitate ridicată, mai exact fermitate e 4 din 5.

Avantaje

 • Înălțime totală de 26 cm;
 • Fermitate peste medie – 4 din 5;
 • Garanție 7 ani;
 • Husă din bumbac bio

Dezavantaje

 • Greutate maximă suportata 100 kg/persoana;

Saltea Ortho cu arcuri

cea mai buna saltea cu arcuri

O saltea cu arcuri ce are și caracteristici ortopedice și care se află la un preț foarte bun, mai ales când se face raportul preț – calitate. Salteaua poate susține până la 200 de kg, are o fermitate ridicată și o grosime de 20 de cm.
Din punctul nostru de vedere este una din cele mai bune saltele cu arcuri dacă nu chiar cea mai bună.

Avantaje

 • Ortopedică;
 • Hipoalergenică;
 • Roll-up;

Dezavantaje

 • Sunt un pic mai zgomotoase față de restul tipurilor de saltea

Cum alegi cea mai buna saltea în 2021? -Ghid de cumpărături

Fermitate

Fermitatea saltelei descrie modul în care o saltea se simte sub corpul dumneavoastră. Fermitatea variază de obicei pe o scară de la 1 la 10, 10 fiind cel mai ferm pat pe care îl puteți găsi.

În general, saltelele cu o fermitate medie (care se situează adesea între 5 și 7 pe scală) oferă un amestec bun de susținere și confort pentru majoritatea celor care dorm. Un mic studiu din 2010 sugerează că dormitul pe o saltea cu o fermitate medie poate ajuta la ameliorarea durerii și la îmbunătățirea calității somnului.

Desigur, fermitatea este o măsură subiectivă. O saltea care pare tare pentru o persoană poate părea prea moale pentru altcineva.

Fermitatea poate varia, de asemenea, în funcție de construcția și marca saltelei. Un 6 al unei mărci poate părea ca e un 5 al altei mărci, iar o saltea hibridă cu fermitate medie poate părea mai tare decât o saltea din spumă cu fermitate medie. De aceea, este întotdeauna important să încercați noua saltea și să vă asigurați că vă oferă suportul potrivit.

Recomandăm să alegeți cea mai fermă saltea posibilă care să vă permită totuși să aveți un somn de calitate. Dacă stați treaz sau vă răsuciți pentru a vă simți confortabil, salteaua dvs. nu are nivelul de fermitate potrivit.

Rețineți, totuși, că este posibil ca organismul dumneavoastră să aibă nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu o saltea nouă, în special dacă este mai fermă decât cea veche. Această perioadă de acomodare poate dura 3-4 săptămâni, așa că acordați-i timp.

Suport

Persoanele cu o greutate corporală mai mică pot obține, în general o suținere bună de la o saltea din spumă. Dar persoanele cu o greutate corporală mai mare pot prefera robustețea suplimentară a spiralelor de sub spumă.

Suportul se referă, de asemenea, la faptul dacă vă scufundați sau nu în saltea. Unele persoane doresc să se simtă amortizate de pat, în timp ce altele vor să se odihnească ferm deasupra. Saltelele cu sisteme de bobine oferă, în general, un suport mai robust, menținându-vă pe saltea, nu în ea.

Este posibil să nu vă gândiți prea mult la marginile patului dacă dormiți singur, dar un suport bun al marginilor poate face diferența dacă împărțiți patul cu un partener, vă deplasați mult sau vă așezați pe marginea patului pentru a vă îmbrăca.

Dacă patul dvs. are margini slabe, s-ar putea să simțiți că patul cedează ușor atunci când vă așezați pe el. Acest lucru poate însemna vești proaste noaptea, dacă partenerul dvs. vă rostogolește până la margine, iar dvs. simțiți că veți cădea pe podea.

Dacă doriți o bună susținere a marginilor, căutați saltele cu margini întărite. Comentariile clienților oferă adesea o imagine mai clară despre cât de mult suport pentru margini are o saltea.

Izolarea mișcărilor

Aceasta este o caracteristică esențială pentru partenerii care dorm împreună. Izolarea mișcărilor se referă la capacitatea saltelei de a vă împiedica să simțiți fiecare mișcare a partenerului dvs. în timpul nopții.

O bună izolare a mișcărilor înseamnă că vă puteți întoarce, întinde și chiar coborî din pat fără să treziți persoana de lângă dumneavoastră.

Saltelele din spumă tind să izoleze mișcările mai bine decât alte tipuri de saltele, fiind cele mai bune saltele cu această careacteristică. Dacă nu doriți un pat complet din spumă, căutați un hibrid cu bobine înfășurate individual.

Regalarea temperaturii

Temperatura patului dumneavoastră poate face o diferență uriașă în calitatea somnului dumneavoastră. Dacă vă este prea cald, s-ar putea să vă treziți transpirat sau să aveți probleme în a rămâne adormit.

Saltelele răcoritoare au caracteristici speciale concepute pentru a vă ajuta să vă păstrați răcoarea în timp ce dormiți, inclusiv:

 • spumă cu celule de aer sau celule deschise;
 • infuzii cu gel;
 • huse de saltea realizate din țesături cu schimbare de fază care elimină umezeala și rămân reci;

Comentariile clienților pot ajuta la furnizarea unei imagini mai precise pentru a afla dacă caracteristicile de răcire menționate în descrierea saltelei funcționează cu adevărat. Fiți foarte atent la această caracteristică când cumpărați cea mai buna saltea.

Alege materiale organice sau ecologice

Multe mărci dau prioritate sustenabilității și materialelor naturale, regenerabile în saltelele lor. Acestea tind să menționeze acest lucru în mod clar pe site-ul lor sau în descrierile produselor. Mărcile de renume folosesc un limbaj clar pentru a descrie ce părți ale saltelei lor au certificări naturale sau organice.

Dacă pentru dvs. este important să cumpărați produse organice, rețineți că unele mărci își pot descrie saltelele ca fiind ecologice sau complet naturale. Cu toate acestea, o saltea organică va avea certificări specifice pentru unele sau toate materialele sale.

Cum dormi noaptea?

Cei mai mulți dintre noi au un mod unic de a dormi în fiecare noapte. Indiferent dacă dormiți pe o parte, pe burtă sau pe spate, sau chiar dacă schimbați pe parcursul nopții, va trebui să luați în considerare și să alegeți tipul ideal de pat în funcție de preferințele dumneavoastră. Așadar, ia-ți un moment și gândește-te, care este poziția ta preferată de dormit, deoarece aceasta determină fermitatea ideală a noi tale saltele.

Pe spate

Cel mai important factor pentru cei care dorm pe spate este fermitatea și susținerea. Dacă salteaua este prea moale, corpul dumneavoastră se va scufunda și va provoca dureri de spate. Veți avea nevoie de una care este suficient de moale pentru a vă oferi o ușurare a presiunii, dar care oferă totuși suficient sprijin. Pe o scară de 1-10, intervalul perfect ar fi 5-7.

Potrivit unor studii, doar aproximativ 15% dintre oameni dorm pe spate. Având în vedere că sunteți unic, va fi nevoie de o saltea specială pentru a vă oferi odihna de noapte pe care o căutați.

Există un consens că saltelele din spumă cu memorie sunt cele mai bune saltele pentru persoanele care dorm pe spate deoarece oferă cel mai înalt nivel de confort. Acest lucru se datorează faptului că oferă o conturare adecvată a coloanei vertebrale, menținând în același timp o longevitate a suportului și a structurii adecvate.

Pe lateral

Multe persoane care dorm adesea pe o parte suportă disconfort și dureri la nivelul articulațiilor șoldului și al umerilor.Acest lucru se datorează de obicei așternutului nepotrivit.

Este recomandat să optați pentru o opțiune puțin mai moale decât pentru un cei care dorm pe spate, deoarece acestea asigură o distribuție egală a presiunii în timp ce dormiți pe o parte.

În mod ideal, doriți să alegeți o saltea cu un nivel de fermitate de 3-6 (din 10), care se încadrează în categoria medium soft. Saltele cu această fermitate sunt cele mai bune saltele pentru dumneavoastră.

Pe burtă

Aceasta este considerată cea mai proastă poziție de dormit. Cel mai important lucru pentru cei care dorm pe burtă este să asigure o distribuție egală a greutății pe tot corpul, deoarece trunchiul va aplica cea mai mare presiune. Dacă salteaua este prea moale (nu are suficient suport), coloana vertebrală se va curba provocând dureri de spate.

Veți dori să căutați ceva în intervalul 5-7, care se încadrează între mediu și mediu-ferm. Partea bună este că majoritatea opțiunilor sunt în acest interval.

Întrebări frecvente

Când ar trebui să-mi înlocuiesc salteaua?

Cum ai dormit azi-noapte? Răspunsul sincer la această întrebare este cel mai simplu mod de a ști dacă este timpul să vă înlocuiți salteaua. O saltea proastă poate cauza o serie de probleme, inclusiv dureri de spate și de gât și un somn nesatisfăcător care vă lasă obosit toată ziua. Consiliul pentru un somn mai bun recomandă ca saltelele să fie înlocuite la fiecare 5 până la 7 ani, dar mulți oameni dorm pe o saltea care le oferă un suport necorespunzător și care ar trebui înlocuită mai devreme.

Saltele mai ferme sunt cele mai bune saltele?

Există o vorbă veche conform căreia mai fermă este cea mai bună, dar nu este întotdeauna așa. O saltea prea fermă poate cauza arcuirea zonei lombare și poate crea dureri lombare. Dar, în loc să luați în considerare fermitatea, este adesea mai important să alegeți o saltea în funcție de nivelul de susținere pe care îl oferă. Dacă o saltea este fermă, dar lipsită de susținere, aceasta poate duce la dureri de umeri și în partea superioară a spatelui sau la un somn agitat, plin de zvârcoliri și răsuciri. Dacă preferați o saltea mai fermă, latexul poate fi o opțiune bună pentru dumneavoastră. Spuma de latex este o combinație perfectă de fermitate și susținere și nu se adaptează la corp precum spuma cu memorie.

Care este diferența dintre latex și spuma cu memorie?

Latexul este un material natural, în timp ce spuma cu memorie este un material sintetic derivat din materiale plastice. Latexul este respirabil și are tendința de a oferii un somn mai răcoros decât spuma cu memorie, care este extrem de densă și duce de obicei la un somn mai cald.


Care este durata de viață a unei saltele?

Depinde foarte mult de materialele din care este confecționată salteaua. O saltea tradițională cu arcuri interioare va dura, de obicei, între 5 și 7 ani. Majoritatea saltelelor din spumă cu memorie pot dura între 10 și 20 de ani, în funcție de construcție. Garanțiile vor acoperi, de obicei, orice defecțiune a spumei pentru primii 10 ani, iar pentru cei 10 ani care urmează, orice costuri datorate defecțiunilor vor fi calculate proporțional. Nu uitați, primiți ceea ce plătiți!

Lasă un răspuns

cele mai bune saltele