Top 5 cele mai bune saltele de pat

Somnul este un factor vital în viața oamenilor iar pentru a obține un somn de calitate vei avea nevoie de una dintre cele mai bune saltele. Fie că cauți cea mai bună saltea ortopedică sau o saltea Dormeo bună aici este locul unde probabil poți găsi salteaua ideală pentru tine.

Top 5 cele mai bune saltele 2022

Cea mai bună saltea Dormeo
1
Saltea Dormeo Ergo Comfort

Saltea Dormeo Ergo Comfort

✅ 3 zone de confort;
✅ Husă detașabilă și lavabilă;
✅ Raport preț-calitate excelent;
✅ Disponibilă pe mai multe mărimi;
Cea mai bună saltea ortopedică
2
Saltea ortopedică reversibilă Ortopedicus

Saltea ortopedică reversibilă Ortopedicus

✅ Fermitate ridicată;
✅ 5 zone de confort;
✅ Suportă până la 100 kg de persoană;
✅ Înălțime 26 de centimetri;
Cea mai bună saltea din latex
3

Saltea din latex Natura

Fabricată 100% din latex natural;
Husa detașabilă din bumbac 100%;
Oferă suport corespunzător spatelui;
Cea mai bună saltea din spumă cu memorie
4

Saltea din spumă cu memorie Dolce Dormire

Disponibilă pe mai multe mărimi;
Preț bun de achiziție;
Susținere ergonomică;
Cea mai bună saltea cu arcuri
5
Saltea cu arcuri super-ortopedică Supreme

Saltea cu arcuri super-ortopedică Supreme

27 de centimetri grosime;
Raport preț-calitate excelent;
10 ani garanție;

Cum să alegi cea mai bună saltea în 2022

Tipul saltelei

Pentru a putea să alegi o saltea bună pentru tine va fi nevoie pentru început să știi ce tip de saltea îți dorești. În rândurile următoare vă vom prezenta cele mai populare și cele mai cumpărate tipuri de saltele din România.

 • Saltele ortopedice

O saltea ortopedică este o saltea concepută pentru a oferi o suprafață de dormit mai fermă, oferind un sprijin specific pentru spate și articulații. Producătorii au dezvoltat pentru prima dată saltele ortopedice în anii 1950, când au fost descoperite beneficiile suportului ortopedic.

Domeniul ortopediei se ocupă în mod special de funcția coloanei vertebrale și a altor articulații, iar saltelele ortopedice sunt utilizate în mod obișnuit de persoanele care suferă de probleme de spate. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, saltelele ortopedice au fost concepute pentru a deveni mai mult decât o simplă soluție pentru durerile de spate.

Beneficiile unei saltele ortopedice

Special concepută pentru a oferi un suport și un confort excelent, o saltea ortopedică oferă numeroase beneficii printre care se află:

 • Suport corespunzător – prin suprafața fermă a unei saltele ortopedice vei obține un suport optim pentru o poziție de somn perfectă. Acest lucru va reduce mișcările și răsucirile în timpul nopții și te va ajuta să te trezești cu un sentiment de odihnă.
 • Distribuția uniformă a greutății -o saltea ortopedică vă distribui uniform greutatea corpului pentru a preveni acumularea de puncte de presiune, în special la nivelul gâtului, spatelui și șoldurilor.
 • Alinierea corectă a coloanei vertebrale – saltelele ortopedice asigură alinierea corectă a coloanei vertebrale pentru a ajuta la atenuarea stresului asupra coloanei vertebrale și pentru a reduce durerile de spate.
 • Postură sănătoasă – o saltea ortopedică te va ajuta să adopți o postură corectă în timp ce dormi, favorizând o circulație sanguină mai sănătoasă pe tot parcursul nopții.
 • Saltele din spumă cu memorie

Inventată de NASA în 1966 pentru a îmbunătăți siguranța pernelor de avion, spuma cu memorie este acum utilizată pe scară largă într-o varietate de aplicații comerciale, inclusiv în saltele, perne, pături, mobilier, încălțăminte, etc.

A fost nevoie de câteva decenii pentru ca societățile comerciale să descopere o modalitate ieftină și fiabilă de a fabrica spumă cu memorie și de a o face disponibilă pe scară largă. În cele din urmă, în 1991 prima saltea de pat din spumă cu memorie a devenit disponibilă.

Astăzi, spuma cu memorie este folosită pe scară largă datorită senzației pe care o creează de „afundare” în saltea și de „legănare”. Atunci când îți lași greutatea corpului pe acest tip de saltea, vei constata că aceasta preia forma corpului și revine încet înapoi după ce te ridici.

Această amortizare și susținere suplimentară este cea care face ca spuma cu memorie să fie ideală pentru cei care dorm pe o parte și pentru persoanele care au afecțiuni dureroase și care doresc un plus de moliciune. Astfel saltele din spumă tind să facă parte foarte ușor din top cele mai bune saltele de pat.

Beneficiile unei saltele din spumă cu memorie:

 • Oferă susținere corespunzătoare a coloanei – saltele din spumă cu memorie sunt capabile să ia forma corpului, iar acest lucru le face capabile să ofere o susținere corespunzătoare a corpului.
 • Nu transmite mișcările din timpul nopții – acest lucru le face să fie una dintre cele mai bune saltele pentru cupluri deoarece nu transmit mișcarea astfel partenerul nu este deranjat.
 • Acarienii și alergenii nu pot pătrunde în nucleul acestora – acest lucru le face să fie cea mai bună saltea pentru persoanele care suferă de diverse alergii sau care au probleme respiratorii.
 • Saltele din latex

Latexul este considerat o variantă de saltea mai naturală, deoarece latexul natural este un produs secundar al sevei de la un arbore de cauciuc. Dacă ești în căutarea unei soluții naturale pentru pat, caută latex natural, deoarece există și latex sintetic.

Acest material este similar cu spuma cu memorie în sensul că oferă o eliberare a presiunii și conturare, dar nu în măsura în care o face spuma cu memorie. Latexul oferă mai multă elasticitate, așa că alegerea spumei cu memorie sau a latexului este pur și simplu o chestiune de preferință.

Dacă ești o persoană căreia îi place să se afunde adânc într-o saltea, îți va plăcea mai mult spuma cu memorie. Cu toate acestea, dacă vrei ceva „săltăreț” și care reține mai puțină căldură, este mai bine să alegi o saltea din latex. Trebuie să știi că saltele din latex sunt de 2 tipuri acestea fiind Dunlop și Talalay.

Beneficiile oferite de o saltea din latex:

 • Durabilitate – saltele din latex se încadrează în top 5 cele mai bune saltele de pat datorită faptului că au durabilitate extrem de îndelungată. Acestea dacă sunt îngrijite corespunzător pot rezita minim 15 ani.
 • Ameliorarea durerilor – saltele din latex la fel ca saltele ortopedice oferă suport corespunzător pentru coloana vertebrală și sunt capabile să vă scape de durerile de spate cu care aveți de-a face dimineața.
 • Rezistență naturală la mucegai și praf – majoritatea saltelelor sunt capabile să reziste la praf și mucegai datorită diferitelor tratamente care sunt aplicate asupra lor. Ei bine saltele din latex sunt rezistente la mucegai și praf datorită densității și construcției lor fără a mai fi necesară aplicarea acestor tratamente.
 • Saltele cu arcuri

Saltelele cu arcuri conțin, în general, două straturi, stratul de „confort” deasupra și stratul de „susținere” sau „miez” dedesubt. Stratul de bază conține arcurile, cunoscute și sub numele de bobine de saltea.

Saltelele cu arcuri sunt cele mai bune pentru persoanele care când dorm preferă senzația de elasticitate în locul celei de afundare. Saltelele cu arcuri susțin orice poziție de dormit prin distribuirea corectă a greutății și prin ușurarea articulațiilor și a mușchilor.

Beneficiile oferite de o saltea cu arcuri:

 • Preț bun de achiziție – aceste saltele au preț de achiziție mult mai mic ceea ce le face o alegere bună pentru cei care vor o saltea ieftină și bună.
 • Sunt bune și pentru persoanele ce au o greutate mai mare – saltele cu arcuri au o fermitate mult mai ridicată ceea ce le face bune și pentru persoanele mai corpolente.
 • Au o ventilație bună – acest lucru va prevenii apariția mucegaiului și va prevenii supraîncălzirea din timpul nopții.

Poziția în timpul somnului

Cei mai mulți dintre noi au un mod unic de a dormi în fiecare noapte. Indiferent dacă dormi pe o parte, pe burtă sau pe spate, sau chiar dacă schimbi des poziția pe parcursul nopții, va trebui să iei în considerare acest aspect și să alegi tipul ideal de saltea.

Așadar, ia-ți un moment și gândește-te, care este poziția ta preferată de dormit, deoarece aceasta determină fermitatea ideală a noi tale saltele. Acest pas este unul vital în procesul de cumpărare, asta dacă îți dorești cea mai bună saltea.

 • Pe spate

Cel mai important factor pentru cei care dorm pe spate este fermitatea și susținerea. Dacă salteaua este prea moale, corpul tău se va scufunda și va provoca dureri de spate. Vei avea nevoie de o saltea de pat care este suficient de moale pentru a vă oferi o eliminare a presiunii, dar care oferă totuși suficient sprijin. Pe o scară de 1-10, intervalul perfect ar fi 5-7.

Potrivit unor studii, doar aproximativ 15% dintre oameni dorm pe spate. Așadar dacă ești o persoană care doarme pe spate înseamnă că ești o persoană destul de unică și specială, astfel vei avea nevoie de una dintre cele mai bune saltele pentru a avea parte de odihna corespunzătoare.

Există un consens că saltelele din spumă cu memorie sunt cele mai bune saltele pentru persoanele care dorm pe spate deoarece oferă cel mai înalt nivel de confort. Acest lucru se datorează faptului că oferă o conturare adecvată a coloanei vertebrale, menținând în același timp o longevitate suportului și a structurii adecvate.

 • Pe lateral

Majoritatea persoanelor care dorm pe o parte au parte de mult disconfort și dureri la nivelul articulaților și al umerilor. Aceste neplăceri se datorează în general alegerii saltelei greșite sau mai este datorat faptului că persoanele respective dorm pe saltele vechi.

Dacă ești o persoană care doarme pe o parte atunci îți recomandăm să alegi o saltea mai moale față de cei care dorm pe spate. O saltea mai moale este mai capabilă să ofere o distribuție uniformă a greutății iar acest lucru eliberează presiunea resimțită de șold și umeri.

Pe o scară de la 1 la 10 este ideal să alegi o saltea cu o fermitate cuprinsă între 3 și 6, acest tip de saltele se încadrează în general în categoria medium soft. Deci mai pe scurt cea mai bună saltea pentru tine este salteaua cu fermitate medie.

 • Pe burtă

Dacă ești o persoană care doarme mult pe burtă trebuie să te informăm că această este considerată cea mai urâtă poziție de dormit. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi este că trebuie să asiguri în timpul somnului o distribuție egală a greutății pe tot corpul.

Dacă salteaua este prea moale atunci coloana vertebrală se va curba și vor apărea durerile de spate. Cea mai bună saltea de pat pentru tine este ceva care se încadrează între 5 și 7 dacă vorbim de o scară de la 1 la 10. Partea bună pentru tine este că majoritatea saltelelor din comerț se află în acest interval.

Fermitate

Fermitatea saltelei face referire la modul în care este simțită salteaua de oameni și aici vorbim de moale sau tare. Fermitatea este măsurată de în general pe o scară de la 1 la 10 unde 10 este cea mai fermă saltea de pat ce poate fi cumpărată.

În general saltele cu o fermitate medie care în general se situează între 5 și 7 pe scala de mai sus oferă cea mai bună combinație dintre susținere și confort pentru majoritatea oamenilor. Un mic studiu din 2010 sugerează că dormitul pe o saltea cu fermitate medie poate ajuta la ameliorarea durerilor și la îmbunătățirea calității somnului.

Un lucru pe care trebuie să-l mai înțelegi este că măsura fermității este un lucru subiectiv. O saltea care pare tare pentru o persoană poate părea prea moale pentru alta. Fermitatea mai poate varia și în funcție de construcția și marca saltelei.

O saltea cu fermitate de 6 a unei mărci poate fi o fermitate de 5 al unei alte mărci, iar o saltea ortopedică fără spumă cu memorie cu fermitate medie poate părea mult mai tare față de o saltea din spumă cu memorie cu fermitate medie.

În momentul în care treci la o nouă saltea este posibil ca corpul tău să aibă nevoie de ceva timp până se obișnuiască cu cu salteaua nouă. Acest lucru este valabil în general dacă salteaua nou este mai fermă decât cea veche. În general este recomandată o perioadă de acomodare de 3-4 săptămâni.

Suport

Persoanele cu o greutate corporală mai mică pot obține susținerea ideală de la o saltea din spumă cu memorie. Pe când persoanele cu o greutate corporală mai mare pot prefera o saltea mai fermă care poate oferii suportul corespunzător greutății.

Suportul este un alt factor subiectiv deoarece unele persoane pot prefera senzația de scufundare în saltea în timp ce altele preferă să stea și doarmă pe o suprafață mai fermă. Dacă și tu ești o persoană care preferă fermitatea și nu-i place să se scufunde în saltea atunci cea mai bună saltea de pat pentru tine este o saltea cu sisteme cu bobine (arcuri).

Dacă dormi singur în pat este posibil să nu acorzi prea multă atenție suportului de pe marginea saltelelor. Însă un suport și o conturare bună a saltelei poate face diferența dacă dormi cu un partener sau dacă te așezi des pe marginea patului.

Dacă salteaua are margini slabe s-ar putea să ai senzația că cazi atunci te așezi pe margini. Dacă îți dorești să nu ai parte de senzația asta noaptea când te rostogolești spre margine atunci trebuie să cauți o saltea cu o conturare bună a marginilor cum sunt cele de mai sus din top cele mai bune saltele.

Izolarea mișcărilor

Aceasta este o caracteristică esențială pentru persoanele care dorm împreună cu partenerul. Izolarea mișcărilor se referă la capacitatea saltelei de a te împiedica să simțiți fiecare mișcare a partenerului în timpul nopții.

O bună izolare a mișcărilor înseamnă că te poți întoarce, întinde și chiar coborî din pat fără să trezești persoana de lângă tine. Saltelele din spumă tind să izoleze mișcările mai bine decât alte tipuri de saltele, fiind cele mai bune saltele cu această caracteristică.

Termoreglare

Temperatura saltelei poate face o diferență uriașă în calitatea somnului pe care îl ai. Dacă îți este prea cald, s-ar putea să te trezești transpirat sau să ai probleme în a dormi noaptea. Caracteristicele care fac ca salteaua să aibă o termoreglare bună care te ajută să dormi bine sunt:

 • Spuma cu celule de aer sau celule deschise;
 • Infuzii cu gel;
 • Huse de saltea realizate din țesături cu schimbare de fază care elimină umezeala și rămân reci;

Care e cea mai bună saltea? – concluzie

Acesta este ghidul de cumpărături prezentat de noi care sperăm că ți-a fost de ajutor în alegerea saltelei. Sperăm că secțiunea cu top cele mai bune saltele ai putut găsi cea mai bună saltea pentru tine și te mai așteptăm pe site pentru a face și alte cumpărături în mod informat.

Întrebări frecvente

Când ar trebui să-mi înlocuiesc salteaua?

Cum ai dormit azi-noapte? Răspunsul sincer la această întrebare este cel mai simplu mod de a știi dacă este timpul să-ți înlocuiești salteaua. O saltea proastă poate cauza o serie de probleme, inclusiv dureri de spate și de gât și un somn nesatisfăcător care vă lasă obosit toată ziua.

Specialiștii recomandă ca saltelele să fie înlocuite la fiecare 5 până la 7 ani, dar mulți oameni dorm pe o saltea care le oferă un suport necorespunzător și care ar trebui înlocuită mai devreme.

Saltele mai ferme sunt cele mai bune saltele?

Există o vorbă veche conform care spunea că cea mai bună saltea de pat este una fermă, dar nu este întotdeauna așa. O saltea prea fermă poate cauza arcuirea zonei lombare și poate crea dureri lombare. Dar, în loc să iei în considerare fermitatea, este adesea mai important să alegi o saltea în funcție de nivelul de susținere pe care îl oferă.

Dacă o saltea este fermă, dar lipsită de susținere, aceasta poate duce la dureri de umeri și în partea superioară a spatelui sau la un somn agitat, plin de zvârcoliri și răsuciri. Dacă preferi o saltea mai fermă, latexul poate fi o opțiune bună pentru tine. Spuma de latex este o combinație perfectă de fermitate și susținere și nu se adaptează la corp precum spuma cu memorie.

Care este diferența dintre latex și spuma cu memorie?

Latexul este un material natural, în timp ce spuma cu memorie este un material sintetic derivat din materiale plastice. Latexul este respirabil și are tendința de a oferii un somn mai răcoros decât spuma cu memorie, care este extrem de densă și duce de obicei duce la un somn cu mai multă căldură.

Care este durata de viață a unei saltele?

Depinde foarte mult de materialele din care este confecționată salteaua. O saltea tradițională cu arcuri interioare va ține de obicei, între 5 și 7 ani. Majoritatea saltelelor din spumă cu memorie pot ține între 10 și 20 de ani, în funcție de construcție.

Garanțiile vor acoperi de obicei, orice defecțiune a spumei pentru primii 10 ani, iar pentru cei 10 ani care urmează, orice costuri datorate defecțiunilor vor fi calculate proporțional. Nu uita, primești ceea ce plătești, așa că alege una dintre cele mai bune saltele.

Default image
Vicentiu

Sunt unul din scriitorii de pe acest site fiind specializat pe nișa produselor pentru casă. În articolele scrise de mine vei descoperii recomandării de la mobilă la electrocasnice fiind dezbătute subiecte despre toate produsele de care are nevoie o casă locuibilă și funcțională.