Cel mai bun telefon pe care să-l cumperi

Cel mai bun telefon trebuie să fie ușor de manevrat, să aibă un preț decent și să-ți ofere funcții care te ajută în viața de zi cu zi.

Cel mai bun telefon 2022

Înainte de a descoperii care e cel mai bun telefon ce poate fi cumpărat este necesar să știi ce funcții te vor ajuta și ce așteptări ai de la acel telefon. Dacă deja știi exact ce vrei de la acel telefon va fi foarte ușor să cumperi cea mai bună variantă pentru tine.

La fel ca la un laptop bun performanța dispozitivului este cea care probabil va face diferența. Indiferent că îți dorești un telefon de gaming bun sau un telefon Samsung performant alegerea trebuie făcută cu atenție. Pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere am pregătit un ghid de cumpărături și top 10 cu cele mai bune telefoane cu recenzii detaliate.

Top 10 cele mai bune telefoane 2022

Cel mai bun iPhone
1
iPhone 13 Pro Max

iPhone 13

Avantaje
Camere foto de top;
Afișaj bun de 120 Hz;
Procesor foarte puternic;

Dezavantaje
Livrare fără încărcător;
Citește părerea noastră
Cel mai bun Android
2
Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

Avantaje
Afișaj variabil de 120 Hz;
Suport pentru S Pen;
Două obiective telefotografice;

Dezavantaje
E cam greu;
Citește părerea noastră
Cel mai bun telefon ieftin
3
Telefon Xiaomi 11 T

Telefon Xiaomi 11 T

Avantaje
Raport preț-calitate foarte bun;
Fiabil în timp;
Autonomie bună a bateriei;

Dezavantaje
Volum mic al sunetului când conectat la un dispozitiv prin bluetooth;
Citește părerea noastră
Cel mai bun OnePlus
4
Telefon OnePlus 9 Pro

Telefon OnePlus 9 Pro

Avantaje
Încărcare rapidă;
Încărcare wireless
Camere foto foarte bune;

Dezavantaje
Fotografiile în modul nocturn nu sunt foarte clare;
Citește părerea noastră
Un telefon complet de la Samsung
5

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Avantaje
Afișaj dinamic;
Autonomie bună a bateriei;
Camere foto foarte bune;

Dezavantaje
Scump;
Citește părerea noastră
Cel mai bun iPhone ieftin
6

iPhone SE 2

Avantaje
Preț mic pentru un iPhone;
Ușor de utilizat cu o singură mână;
Procesor puternic;

Dezavantaje
Durata de viață ar putea fi îmbunătățită;
Citește părerea noastră
Telefon bun pentru poze
7
Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20

Avantaje
Fotografii excelente;
Afișaj bun;
Performanțe bune ale sistemului;

Dezavantaje
Prețul e cam mare;
Citește părerea noastră
Cel mai bun telefon de gaming
8

ASUS ROG Phone 5

Avantaje
Afișaj foarte bun;
Performanțe foarte bune;
Sunet impecabil;

Dezavantaje
Fără cameră foto cu teleobiectiv;
Citește părerea noastră
Sugestie bună de la Apple
9
iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max

Avantaje
Ecran clar și vibrant;
Performanțe ridicate ale sistemului;
Ecran mare de 6,7 inch;

Dezavantaje
Fără încărcător în cutie;
Citește părerea noastră
Raport preț-calitate foarte bun
10

Realme GT

Avantaje
Încărcare rapidă;
Ecran Amoled de 120 Hz;
Specificații bune;

Dezavantaje
Camera foto e cam slabă;
Citește părerea noastră

Cum să alegi cel mai bun telefon – ghid de cumpărături

Sunt o serie de lucruri la care trebuie să fi atent/ă când alegi un telefon pe care să-l cumperi, le vom detalia în următoare rânduri.

Mărimea ecranului

Deși ecranele mai mari sunt la modă, vei găsi totuși o mare varietate de dimensiuni de afișare. Și dimensiunea este doar o parte a poveștii, întrucât raporturile de aspect mai înguste fac telefoanele cu ecran mare mai ușor de utilizat cu o singură mână.

Motivul principal pentru a cumpăra un smartphone cu ecran mic este pentru designul său compact. Nu va trebui să întinzi degetul mare pentru a ajunge pe totă suprafața ecranului, iar telefonul se va potrivi cu ușurință într-un buzunar

Telefoanele cu ecrane medii sunt bune pentru persoanele care doresc un echilibru bun între un design prietenos cu buzunarele din față și o experiență de divertisment captivantă.

Smartphone-urile cu afișaje de 5,5 inch sau mai mari, cum ar fi iPhone 8 Plus de 5,5 inch și Galaxy S8 Plus de 6,2 inch sunt excelente pentru vizionarea videoclipurilor, citirea cărților electronice și rularea a două aplicații una lângă alta. În plus, producătorii de smartphone-uri găsesc modalități de a minimiza cadrele, astfel încât să poți obține un ecran mare într-un design destul de compact.

Calitatea afișajului

Dimensiunea ecranului este doar un aspect. Acordă o atenție deosebită luminozității, calității culorilor și unghiurilor de vizualizare pe care le are un smartphone.

În primul rând, asigurăte că smartphone-ul pe care îl cumperi are un panou suficient de luminos pentru a-l putea citi în aer liber în lumina directă a soarelui.

Cât de colorat este un ecran este un alt aspect important. Telefoanele cu ecrane AMOLED, precum linia Samsung Galaxy și iPhone X, tind să ofere nuanțe mai bogate decât telefoanele cu ecran LCD, precum și niveluri de negru mai profunde și unghiuri de vizualizare mai largi.

Design

Definiția unui design de smartphone bun sau rău este extrem de subiectivă, dar dacă îți pasă de calitatea construcției și de estetică, căută un design din metal sau sticlă sau un telefon care să le ofere ambele. Există câteva telefoane ieftine care au corpuri din plastic, dar, în general, le-am evita, cu excepția cazului în care factorul principal este să economisești bani.

Camera foto

Am ajuns la un moment al evoluției smartphone-urilor în care camera contează mai mult decât procesorul, mai ales având în vedere că majoritatea oamenilor își folosesc telefoanele ca fotografii principale. Din ce în ce mai multe smartphone-uri se mândresc cu camere cu cel puțin 12 megapixeli, dar nu depășesc doar această statistică. În schimb, acordă atenție calității imaginii, diafragmei, vitezei și caracteristicilor.

De exemplu, iPhone 8 Plus și iPhone X impresionează cu camerele lor duale din spate, oferind un zoom optic de 2x adevărat și modul portret pentru estomparea fundalului (adăugând un efect bokeh). IPhone X face un pas mai departe cu o cameră TrueDepth pe partea din față, care permite portrete.

Procesor

Un procesor bun în interiorul unui telefon ar trebui să se traducă prin deschideri mai rapide pentru aplicații, un joc mai lin și o editare mai rapidă a fotografiilor, dar nu trebuie să fii atent la nuclee sau la viteza de ceas. Este mai bine să privim rezultatele performanței în recenziile noastre, cum ar fi Geekbench, care măsoară performanța generală, precum și testele din lumea reală pe care le desfășurăm.

Memoria RAM

Iată o modalitate ușoară de a privi memoria RAM a smartphone-urilor, care este esențială pentru multitasking. Încercați să evitați telefoanele cu doar 1 GB de memorie RAM. Pe dispozitivele mai medii, 2 GB este bun și standard. Dar vei găsi adesea 4 GB pe cele mai recente telefoane și 6 GB pe telefoanele premium precum Galaxy Note 8.

Stocarea internă

Având în vedere că unele jocuri pot ocupa cu ușurință mai mult de 1 GB de spațiu de stocare. Să nu mai vorbim de câte fotografii și videoclipuri de înaltă rezoluție captează proprietarii de smartphone-uri. Îți recomandăm să optezi pentru cât mai mult spațiu de stocare internă.

Minimul pentru majoritatea telefoanelor premium în aceste zile este de 32 GB. Îți recoamndăm 64 GB dacă faci multe fotografii și videoclipuri și 128 GB dacă vrei să înregistrezi videoclipuri 4K și să descarci o mulțime de jocuri.

Un card microSD te poate ajuta să extinzi spațiul de stocare. Este disponibil pe multe telefoane Android, dar telefoanele Apple nu oferă această opțiune.

Durata de viata a bateriei

Mulți factori – inclusiv dimensiunea ecranului, procesorul și sistemul de operare – determină cât durează bateria unui cu o încărcare.

Capacitatea bateriei este o specificație care poate ajuta la determinarea potențialului de menținere a unui telefon. Cu toate acestea, caută o baterie de telefon cu cel puțin 3.000 mAh dacă vrei să ai un telefon cu o baterie bună.

Prețul

Această întrebare nu are un răspuns care să se potrivească tuturor deoarece nu toată lumea privește telefoanele la fel. Cel mai bun telefon pe care îl poți cumpăra este cel pe care ți-l permiți, această expresie e un derivat dintr-o vorbă bătrânească. Fă mereu achiziții pe care ți le permiți.

Dar ca să am un răspuns apropiat de întrebare trebuie să iei în considerare prețul pe care îl are telefonul, cu cât vei plăti mai mult cu atât te vei apropia de un telefon premium.

Sistemul de operare

Ce este mai ușor un iPhone sau smartphone Android? Răspunsul meu: cel cu care ești cel mai familiarizat. Companiile de telefonie încearcă să facă experiențele utilizatorului cât mai ușoare posibil. Deși fiecare sistem de operare are ciudățeniile sale, este într-adevăr despre ceea ce îți.

Există lucruri apreciate la iOS și sistemul de operare Android. Pentru mine, una dintre minusurile iOS este partajarea pe rețelele sociale. Sistemul de operare Android îmi oferă mai multe opțiuni pentru fiecare platformă, chiar din meniul de partajare. Cu Instagram, pot partaja direct feedul, poveștile sau mesajele mele directe. Cu iOS, pot să trimit numai feedului meu direct din meniul de partajare.

Cu iOS, totuși, nu există nicio comparație cu interoperabilitatea sa între dispozitive. De exemplu, dacă ai un MacBook Air, iPhone și Apple Watch, mesageria text funcționează perfect pe toate dispozitivele. Poți citi și răspunde la mesaje text cu ușurință de pe laptop sau de pe ceas, fără a fi nevoie să îți atingi telefonul atâta timp cât ești conectat la iCloud.

Cu telefoanele Android, mulți oameni folosesc întregul ecosistem Google de aplicații și servicii. Deși a fost îmbunătățit de-a lungul anilor pe iOS, este totuși o experiență mai lină pe sistemul de operare Android. De exemplu, pe un telefon Android, dacă vrei să partajezi o fotografie într-un e-mail sau pe rețelele de socializare, vei avea mai multe opțiuni atunci când vine vorba de accesarea conținutului Google Photos și Google Drive pe care nu îl vei avea pe iOS.

Care e cel mai bun telefon – concluzie

Concluzia finală este că cel mai bun telefon este cel pe care ți-l permiți și care poate acoperii nevoile tale.

Telefoanele prezentate mai sus se află la ofertă așa că profită până nu dispar, te sfătuiesc să răsfoiești blogul pentru a mai vedea recenzii premium și o ofertă nouă.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă backup la telefon?

Backup este un proces prin care telefonul face o copie a tuturor datelor din telefon și le salvează într-un spațiu extern. Acesta este foarte util în situațiile în care se întâmplă ceva în mod accidental cu fișierele din telefon.

Ce telefon sa cumpăr?

Cel mai bun sfat pe care v-l putem da legat de cumpărarea celui mai bun telefon este să cumpărați un telefon pe care vi-l permiteți.

Default image
Alin