Cel mai bun telefon de gaming pe care să-l cumperi

Jocurile pentru telefoane au devenit mai populare ca niciodată, iar dacă ești un pasionat al gamingului ai nevoie de cel mai bun telefon de gaming.

Cel mai bun telefon de gaming 2022

Dacă telefonul pe care îl ai acum nu face față să redea jocurile tale preferate, iar tu nu vrei să te rezumi la jucatul doar pe un pc de gaming sau un laptop de gaming atunci e timpul să-ți cumperi un telefon de gaming. Unii oameni ar pute spune că un un telefon de gaming nu este cu nimic diferit de un telefon oarecare.

Pentru a vă explica diferența voi face o mică comparație iar diferența este de putere și performanțe. Dacă telefoanele simple sunt ca niște oameni simpli adică civili atunci cele mai bune telefoane de gaming sunt asemenea unor soldați de elită, adică sunt mai duri, mai puternici și gata să facă față celor mai grele provocări.

Tabel de comparație

Pro
Contra
Alegerea noastrp
Telefon mobil ASUS ROG Phone 5
ASUS ROG Phone 5
Vezi preț aici
Pro
Performanță remarcabilă;
Ecran și difuzoare grozave;
Contra
E cam greu;
Gama medie
Telefon gaming Xiaomi Black Shark 3
Xiaomi Black Shark 3
Vezi preț aici
Pro
Design agresiv, solid;
Ecran imens, vibrant
Contra
Este greu;
Buget redus
telefon gaming Red Magic 5S Dual
Red Magic 5S Dual
Vezi preț aici
Pro
✅ Afișajul de 144Hz este ideal pentru jocuri;
✅ Declanșatoarele pentru umeri sunt la îndemână;
Contra
Ecranul nu este de cea mai de înaltă rezoluție;

Sfaturi rapide de achiziție

  • Acordați atenție sistemului de răcire pe care îl are telefonul. Acesta v-a influența performanțele telefonului, dar și fiabilitatea în timp.
  • Durata de viață a bateriei trebuie să fie cât mai mare pentru a suporta rularea celor mai noi jocuri fără ca acesta să se descarce rapid.
  • Acordați o atenție ridicată ratei de refresh, cu cât rata de refresh este mai mare cu atât cursul jocului este mai lin și imaginile mai bine optimizate.

Top 5 cele mai bune telefoane de gaming

Cel mai bun telefon de gaming
1
Telefon mobil ASUS ROG Phone 5

Telefon gaming ASUS ROG Phone 5

Avantaje
Performanță remarcabilă;
Ecran și difuzoare grozave;

Dezavantaje
E cam greu;
Citește părerea noastră
Cel mai bun telefon de gaming mid-range
2
Telefon gaming Xiaomi Black Shark 3

Telefon gaming Xiaomi Black Shark 3

Avantaje
✅ Design agresiv, solid;
✅ Ecran imens, vibrant;

Dezavantaje
❌ Este greu;
Citește părerea noastră
Cel mai bun telefon de gaming ieftin
3
telefon gaming Red Magic 5S Dual

Telefon gaming Red Magic 5S Dual

Avantaje
✅ Afișajul de 144Hz este ideal pentru jocuri;
✅ Declanșatoarele pentru umeri sunt la îndemână;

Dezavantaje
❌Ecranul nu este de cea mai de înaltă rezoluție;
Citește părerea noastră
4
Telefon gaming Oppo Find X3 Pro

Telefon gaming Oppo Find X3 Pro

Avantaje
Afișaj uimitor dinamic de 120Hz;
Design atractiv unibody;
Camere flexibile și puternice;

Dezavantaje
Finisajul lucios face amprentele de pe el vizibile și inestetice;
Citește părerea noastră
5

Telefon OnePlus 9 Pro

Avantaje
Cel mai bun telefon cu cameră OnePlus;
Putere mare;

Dezavantaje
Nu este ieftin;
Citește părerea noastră

Cum să alegi cel mai bun telefon de gaming bun – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun telefon de gaming bun

Performanța telefonului

Dacă vrei să îți cumperi un telefon pentru gaming atunci ai nevoie de un telefon puternic care să fie capabil șă ruleze cele mai noi jocuri. Pentru a avea parte de performanță trebuie să urmărești mereu care sunt cele mai recente și mai mari chipseturi.

Snapdragon fiind 855 fiind un exemplu bun de chipset puternic pe piață la ora actuală și care este conceput pentru jocuri cu o serie de caracteristici destinate jucătorilor.

Sistemul de răcire

Jocurile consumă în general o cantitate imensă de resurse. Acest lucru poate conduce către încălzirea telefonului care nu este deloc benefică pentru el. Acesta dăunează din mai multe motive cum ar fi:

  • Expunerea telefonului la supraîncălzire pentru perioade lungi de timp poate reduce semnificativ durata de viață a mai multor componente și implicit a telefonului.
  • Poate devenii foarte incomod să te joci pe un telefon cald deoarece duce la transpirație ale mâinilor și în cele din urmă la a nu performa în joc.

Pentru a combate această spraîncălzire telefoanele sau o bună parte a telefoanelor destinate gaming-ului au încorporat un sistem de răcire. Urmărește ca cel mai bun telefon de gaming pe care îl cumperi să aibă un sistem de răcire.

Rata de reîmprospătare ridicată

În timp ce ratele ridicate de reîmprospătare sunt un concept destul de nou în lumea jocurilor mobile, ele au reprezentat o bază a jocurilor de pe PC de ceva vreme. Ratele de reîmprospătare se referă la numărul de actualizare a imaginii de pe ecran într-o secundă. Deci la un telefon cu o rată de reîmprospătare de 60 Hz conținutul de pe display se poate actualiza de 60 de ori într-o secundă.

Majoritatea smartphone-urilor de pe piață au o rată de reîmprospătare de 60Hz, dar acum poți obține telefoane care oferă rate de reîmprospătare mai mari de 90Hz și 120Hz. Ratele mai mari de reîmprospătare se traduc într-un joc mai lin, o componentă vitală atunci când joci jocuri de acțiune cu ritm rapid, cum ar fi jocurile de curse sau de tragere. 

Afișaj AMOLED

Majoritatea smartphone-urilor emblematice disponibile pe piață au acum un afișaj AMOLED. După cum probabil știți deja, pixelii individuali dintr-un afișaj AMOLED pot fi activați sau dezactivați. Ca urmare, poate oferi niveluri de negru mai profunde în comparație cu panourile LCD IPS. 

Mai mult, aceste panouri oferă, de asemenea, în general culori mai vibrante. Ca atare, ele vă pot ajuta într-adevăr să vă ridicați jocurile, deoarece nu numai că vă vor permite să vă bucurați de medii deschise luxuriante, ci și de coridoare întunecate și alte astfel de zone. 

Baterie mare + încărcare rapidă

După cum sa menționat mai devreme, jocurile pe un smartphone pot consuma o cantitate mare de resurse. Ca atare, poate afecta energia acumulatorului. De aceea, trebuie să ai o baterie mare, care îți poate permite să te joci pentru perioade lungi de timp. 

Desigur, va trebui să îți încărcați telefonul la un moment dat. Aici ar intra în joc încărcarea rapidă. Încărcarea rapidă îți va permite să încarci rapid telefonul fără a fi nevoie să aștepți ore în șir. Încărcarea rapidă îți oferă opțiunea de a ați încărca rapid telefonul și de a te întoarce rapid la acțiune.

Concluzie – care e cel mai bun telefon gaming?

Am ajuns la finalul acestui articol iar noi cei de la oferta9.ro sperăm că ți-a fost util și că ai găsit exact ce ai nevoie. Legat de cele mai bune telefoane de gaming nu uita : cel mai bun telefon de gaming e cel pe care ți-l permiți, dar să nu ai așteptări să găsești performanță foarte mare la preț de chilipir.

Întrebări frecvente

Cum mențin telefonul rece în timp ce mă joc?

Pentru a menține telefonul rece în timp ce te joci pe telefon este necesar păstrezi setările grafice și vizuale ale jocului la la cele mai mici nivele. Un al lucru care este recomandat este să eviți să te joci pe telefon în timp ce se încarcă deoarece atunci este predispus să se încingă. Dacă aveți un ventilator special pentru răcirea dispozitivului îți recomandăm să-l folosești. Te rugăm să ți cont că telefoanele care se încing de obicei în timp ce te joci sunt acelea care au specificați joase.

Ce este un telefon de gaming?

Când ne uităm per ansamblu un telefon de gaming nu este cu nimic diferit de un telefon normal însă telefoanele de gaming sunt mai puternice, acestea sunt construite să să aibă performanțe ridicate. Acestea au durată de viață a bateriei mai bună, încărcare rapidă, iar memoria de stocare, moria RAM și procesorul sunt mult, mult mai puternice, acestea fiind și cele mai importante piese dintr-un telefon de gaming. Au un ecran mai mare cu rata de împrospătare foarte bun și Hardware bun. Camerele foto sunt lăsate mai în urmă de obicei la aceste telefoane.

Default image
Alin