Cel mai bun smartwatch

Cel mai bun smartwatch e cel care e capabil să înlocuiască funcțiile unui telefon când nu poți sau nu vrei să umbli pe el.

Ce este un smartwatch?

Un smartwatch sau un ceas inteligent cum i se mai zice este un ceas cu funcții inteligente, care se pune la încheietura mâinii. Are funcții pe care în mod normal le folosești folosi în mod normal pe cel mai bun telefon sau cel mai bun laptop.

Multe au ecrane digitale, dar câteva ceasuri „hibride” au fețe analogice tradiționale și caracteristici inteligente ascunse.  Vei avea nevoie de un smartphone înainte de a utiliza un smartwatch, deoarece smartwatch-ul tău va trebui să se conecteze cu un telefon, cel puțin majoritatea modelelor funcționează așa.

Va trebui să instalați aplicația însoțitoare a ceasului pe telefon înainte de a începe. Prin intermediul aplicației, vei putea controla setările de pe ceas și poți vizualiza toate datele de fitness pe care le-a adunat. 

Lucruri la care să fi atent când cumperi cel mai bun smartwatch

Unele ceasuri inteligente au neajunsuri ciudate, cum ar fi încărcătoarele greu de utilizat. Unele pot fi asociate doar cu un număr limitat de dispozitive mobile. Iată câteva considerații importante:

• Mai presus de toate, asigurate că ceasul inteligent va fi compatibil cu smartphone-ul tău sau cu dispozitivul inteligent pe care intenționezi să îl asociezi.

• Ceasul inteligent trebuie să fie confortabil de purtat. Unele sunt mari și pot fi ciudate. Multe modele mai noi sunt rotunde, iar unele sunt mai puțin voluminoase și pot fi mai confortabile.

• Durata de viață a bateriei poate varia de la o zi la mai multe, în funcție de modul în care utilizezi ceasul, de câtă putere necesită și de rafinamentul tehnologiei ceasului.

• Rezistență la apă: Majoritatea ceasurilor inteligente sunt cel puțin oarecum rezistente la apă. Dar numai anumite modele se pot descurca în piscine. Verifică specificațiile dacă aceasta este o caracteristică importantă pentru tine.

• Încărcare: Unele ceasuri inteligente sunt dotate cu încărcătoare wireless convenabile. Altele sunt dotate cu docuri de fixare pentru încărcare. Altele necesită un cablu care se conectează la ceas.

cum alegi un smartwatch

Ce funcționalități are cel mai bun smartwatch?

Alegerea unui ceas inteligent este foarte dificilă mai ales când tu vrei să alegi cel mai bun smartwatch. Alegerea este dificilă pentru că îți dorești ca acesta să fie și calitativ și potrivit pentru tine și probabil să aibă și un preț rezonabil.

În momentul în care alegi un model de ceas inteligent noi îți recomandăm să fi atent la următoarele funcționalități:

Majoritatea ceasurilor inteligente bune ar trebui să aibă un spațiu rezonabil de memorie internă. Căuta ca smartwatch-ul să aibă minim 4 GB memorie internă. Acest lucru îți va permite nu numai să descărci aplicații noi, ci și să stochezi muzică, astfel încât să poți asculta melodii fără un smartphone.

Majoritatea ceasurilor inteligente vor putea utiliza GPS-ul de pe smartphone. Dacă îți place să faci mișcare în aer liber și nu vrei să fii legat de GPS-ul smartphone-ului tău, totuși, GPS-ul încorporat este caracteristica pe care să o cauți. Acest lucru vă va permite să îți urmărești traseul și distanța pe care alergi sau mergi în timp ce smartphone-ul e în siguranță acasă.

Majoritatea ceasurilor inteligente trebuie să fie cel puțin rezistente la stropire și în mod ideal, să fie certificate IP67 sau IP68 pentru imersiunea în apă. Rețineți că acest lucru nu înseamnă că ceasul este potrivit pentru înot; această capacitate este de obicei măsurată în atmosfere (ATM). De exemplu, 5 ATM înseamnă că un ceas inteligent este rezistent la apă până la o adâncime de 50 de metri.

Majoritatea ceasurilor inteligente utilizează o baterie reîncărcabilă, dar cât durează variază semnificativ între modele. Caracteristicile unui ceas inteligent vor avea, de asemenea, un impact asupra duratei de viață a bateriei – modelele cu un ecran mare, monitor de ritm cardiac sau senzori avansați, de exemplu, vor rămâne fără suc destul de repede. Iar pornirea GPS-ului va consuma mai repede bateria. 

Măsurarea ritmului cardiac este una dintre cele mai bune modalități de a urmări îmbunătățirile nivelului la care te afli când vine vorba de fitness, precum și de a fi o valoare utilă pentru cei care doresc să ardă grăsimi.

Cele mai bune ceasuri inteligente pentru fitness îți vor monitoriza ritmul cardiac toată ziua și îți vor spune când ați atins zona activă a ritmului cardiac în timpul exercițiului. Unii vor măsura chiar și timpul necesar ritmului cardiac pentru a reveni la un ritm de odihnă după exerciții, ceea ce indică starea fizică.

Deși nu este cea mai importantă funcție pe care trebuie să o aibă cel mai bun smartwatch, cel puțin nu pentru toată lumea noi am decis să vorbim despre ea. NFC este funcția care permite efectuarea plăților direct prin intermediul ceasului fără a mai fi necesară prezentarea cardului. Deci dacă vrei să efectuezi plăți prin intermediul smartwatch-ului fi atent ca acesta să aibă această funcție.

Principalele tipuri de smartwatch

Pentru a putea alege care e cel mai bun ceas smartwatch trebuie în primul rând să ști care sunt tipurile de smartwatch. Mai jos sunt principalele tipuri de ceasuri care sunt 3 la număr.

Există mult mai multe tipuri dar nu ar avea rost să ți le expun pe toate pentru că nu aș fi făcut altceva decât să te plictisesc.

Smartwatch casual – după cum îi spune și numele este un ceas care pune accent pe asortarea sa cu ținutele purtate de tine. Avantajele lui sunt că pot fi folosite atât la birou cât și la antrenamente.

Smartwatch elegant – de regulă la ținuta elegantă a unui bărbat nu are voie să lipsească un ceas cel puțin așa era acum mult timp. În zilele noastre producătorii de smartwatch-uri au văzut nevoia asta astfel au creat smartwatch-uri care pot fi purtate la aceste ținute.

Smartwatch sport – probabil acestea sunt cele mai populare smartwatch-uri. Oamenii în general caută aceste smartwatch-uri pentru ai ajuta șă-ți monitorizeze  antrenamentele și activitățiile fizice zilnice

Top 10 cele mai bune smartwatch 2022

Pentru că e aproape imposibil să zic care este cel mai bun samtwatch am decis să fac un top cu 5 astfel de dispozitive. În care am prezentat eu care ar fi cele mai bune modele din punctul meu de vedere.

1. Cel mai bun smartwatch Apple

Apple Watch 6

Cel mai bun smartwatch Apple
 • Sistem de operare compatibil cu iOS;
 • Stil casual;
 • Procesor dual core;
 • Autonomie de 18 ore;
 • Spațiu de stocare de 32 GB;

Pro

 • Aplicație pentru a vedea oxigenul din sânge (SpO2);
 • Carcase noi și colorate;
 • Afișaj permanent mai luminos;
 • Încărcare mai rapidă;

Contra

 • Autonomie a bateriei de doar 18 ore;

Apple Watch 6 este cel mai bun smartwatch de la Apple de până acum. Acesta se bazează pe tot ceea ce am apreciat la Seria 5. De la ecranul permanent activ până la colecția de funcții de sănătate, cu un ecran și mai luminos și un cititor de oxigen din sânge (SpO2) adăugat. În plus, Apple Watch vine pentru prima dată în culori – finisajele exclusive care sunt absolut atrăgătoare. Din aceste motive, Apple Watch 6 este unul dintre cele câteva smartwatch-uri din această listă pe care le-am prezentat în top cele mai bune smartwatchuri de pe oferta9.ro

Deși ne-ar fi plăcut să vedem că Apple Watch își îmbunătățește durata de viață a bateriei de 18 ore, seria 6 beneficiază de o încărcare mai rapidă. Îl puteți încărca complet în doar 90 de minute, ceea ce este util pentru a-l putea să-l încărcați și ziua, în loc să-l încărcați, peste noapte. Da, Apple Watch 6 dispune de toate cele mai bune aplicații Apple Watch și de urmărirea somnului, de asemenea, datorită watchOS 7.

Actualizarea software-ului de anul trecut a adăugat, de asemenea, noi fețe de ceas, măsurători de mobilitate și un cronometru de spălare automată a mâinilor, precum și suport pentru Apple Fitness Plus, iar cu watchOS 8 care tocmai a fost anunțat, așteptați-vă ca mai multe funcții să ajungă pe ceasurile Apple în cursul acestui an.

2. Cel mai bun smartwatch Android

Samsung Galaxy Watch 3

Cel mai bun smartwatch Android
 • Procesor dual core;
 • Diplay digital;
 • Autonomia bateriei e de 56 ore;
 • Stocare 8 GB;
 • Display super Amoled;

Pro

 • Construit din materiale de calitate;
 • Sistemul de operare și aplicațiile sunt fluide;
 • Multe funcții active;

Contra

 • Durată de viață a bateriei scurtă;

Samsung Galaxy Watch 3 este unul dintre cele mai elegante ceasuri inteligente din lume și de asemenea, unul dintre cele mai funcționale. Este disponibil în două dimensiuni – 41 și 45 mm – precum și în variante LTE, astfel încât să vă puteți lăsa smartphone-ul acasă. Luneta rotativă a Galaxy Watch 3 facilitează navigarea prin interfața ceasului, în timp ce accesul la mii de fețe de ceas vă permite să personalizați afișajul după bunul plac.

Deși Galaxy Watch 3 are o durată de viață a bateriei mai scurtă, de 2 zile, în comparație cu originalul Samsung Galaxy Watch. Acesta introduce mai mult spațiu de stocare pentru muzică, urmărire și detectarea traseelor făcute ziua. Bineînțeles, vei primi Samsung Pay pentru plăți NFC și câteva funcții bune de fitness. La fel ca primul Galaxy Watch, cel mai mare dezavantaj al Galaxy Watch 3 este că magazinul de aplicații al Samsung este limitat în comparație cu cel al Apple.

3. Cel mai bun smartwatch pentru fitness

Fitbit Sense

Cel mai bun smartwatch Android
 • Sistem de operare compatibil cu Android și iOS;
 • Display digital;
 • Autonomie a bateriei de 144 de ore;
 • Brățară din silicon;

Pro

 • Atractiv;
 • Durata lungă de viață a bateriei;
 • Funcții complete de fitness/sănătate;

Contra

 • Fără spațiu de stocare Spotify;

Fitbit Sense este ceasul inteligent de top al companiei, care vine cu funcții de sănătate și wellness mai avansate decât linia Versa. Nu numai că dispune de un senzor de citirea oxigenului din sânge, dar Sense are și capacitatea de a măsura activitatea electrodermică și temperatura pielii.

Fiind unul dintre cele mai bune Fitbits, Sense funcționează atât cu iOS, cât și cu Android, și vine cu GPS încorporat. Un magazin de aplicații nativ, Alexa și multe altele. Fitbit nu mai este doar un brand cu produse pentru a ne urmări pașii: Dispozitivele Fitbit, precum Fitbit Sense, arată ce înseamnă să ne privim sănătatea în mod holistic.

4. Cel mai bun smartwatch Huawei

Huawei Watch GT 2

Cel mai bun smartwatch Huawei
 • Rezistență la apă 5 atm;
 • Display analogic;
 • Autonomie de 336 de ore;
 • Stocare 4 GB;
 • Încărcare magnetică;

Pro

 • Design plăcut;
 • Confecționat din materiale de calitate;
 • Autonomia bateriei este mare;

Contra

 • Lipsa comenzilor vocale;

Cu un design ce poate fi asortat perfect oricărei ținute este accesoriul perfect și are tot ce ai nevoie și pentru a-ți monitoriza antrenamentele și activitățile zilnice.

Consider că acesta ar fi cel mai bun smartwatch al celor de la Huawei. Probabil pe mine ma cucerit aspectul pe care îl are și ca funcționalități, asta pentru că are toate funcționalitățile necesare pentru mine.

Este un smartwatch ușor, confortabil și care se va accesoriza bine cu ținutele tale casual. Fiind ușor nici în timpul somnului nu te va deranja.

Deși mai sus am spus că din punctul meu de vedere este un smartwatch complet, dacă ești ceva mai pretențios și îl vei folosi intens pentru antrenamente atunci acesta nu e alegerea potrivită.

Un mare minus pe care îl are și este deranjant pentru oameni este lipsa posibilități de a răspunde la mesaje prin comandă vocală. Lucru care pe mine nu mă deranjează.

Când vorbim de baterie aceasta este punctul forte al acestui model având o autonomie foarte mare și care este respectat și în realitate.

Per total din punctul meu de vedere este un smartwatch bun care își merită banii pe de deplin.

Samsung Galaxy Watch rose gold

cel mai bun smartwatch Samsung Galaxy Watch
 • Procesor dual core;
 • Display digital;
 • Autonomia bateriei 9-120 ore;
 • Stocare 4 GB;
 • Display super Amoled;

Avantaje

 • Aspect plăcut;
 • Încărcare wireless;
 • Sistem software fluid;

Dezavantaje

 • Imposibilitatea plăților prin intermediul lui;

Un ceas ideal pentru a fi folosit zi de zi și care ajuta foarte mult la înlocuirea telefonului, iar bateria ajută mult acest lucru. Este un model care se poate lăuda cu lipsa bug-urilor și cu faptul că se mișcă foarte fluid fără a avea pic de întârzieri.

Performanța sa este una foarte bună dar nu are nimic ieșit din comun este un model care este complet și care nu are nimic în plus față de majoritatea smartwatch-urilor.

În același timp partea software și multitudinea de funcții și opțiuni ale acesteia sunt într-adevăr ceea ce face din Galaxy Watch un smartwatch atât de puternic.

Vorbind din punct de vedere a design-ului acest model are două dimensiuni 42 de milimetri și 46 de milimetri.

Cel din poza de mai sus este modelul de 42 de mm și părerea mea este că este cel mai bun smartwatch pentru doamne și domnișoare.

Modelul de 46 de milimetri este perfect pentru bărbați, aici vorbim strict de părerea mea că nah atunci când vorbim de gusturi ele nu se discută.

Carcasa cu rama rotativă sunt metalice și cureaua este din silicon calitativ foarte plăcut la atingere, deci nu te va incomoda.

Pe partea de autonomie a bateriei ceasul este unul decent durata bateriei fiind de 48 de ore la folosire intensă și la 5 zile la folosire normală cu ecranul oprit peste noapte.

Raportat la preț acest smartwatch își merită banii având foarte multe funcționalității și un design de invidiat lucru care îi face purtarea sa mult mai ușoară în diverse ținute.

Smartwatch Fitbit Versa 2

cel mai bun smartwatch Fitbit Versa 2
 • Display digital;
 • Dispaly Amoled Tocuhscreen;
 • Autonomia bateriei e de 120 de ore;
 • Rezistenta la apa 5 atm;
 • Sistem de operare compatibil cu android si iOS;

Avantaje

 • Autonomia bateriei foarte mare;
 • Posibilitatea de a face plăți direct cu el;
 • Are o acuratețe buna pentru numărul de pași și ritmul cardiac;
 • Este un ceas elegant, finisajele sunt foarte faine;

Cons

 • Mici probleme de conexiune periodic;

Un brand care nu are vechime mare în producția de smartwatch-uri dar care oferă calitate în tot ce construiește, iar acest model este dovada clară.

Are un design care e asemănător cu cel de apple watch 5 lucru care nu ar trebui considerat ca fiind negativ. Cu un astfel de design utilizatori lui vor fi foarte comozi.

Carcasa ceasului este confecționată din aluminiu iar cureaua este din poliester lucru care îl face să fie un dispozitiv foarte ușor.

Este un dispozitiv care e compatibil atât cu Android cât și cu iOS iar pentru a fi folosit trebuie să descarci și să configurezi aplicația lor.

Autonomia bateriei este punctul forte al acestui dispozitiv fiind suficientă încărcarea lui odată la 4-5 zile fără a fi necesară menajarea bateriei.

Pe partea de soft este un ceas care poate fi scalat foarte mult deci este loc pentru mult mai mult bine și de multe îmbunătățiri.

Este cel mai bun smartwatch pentru oamenii activ pe partea sportivă care doresc să-și monitorizeze ziua la o precizie cât mai ridicată.

Concluzie – care e cel mai bun smartwatch?

Deși pare a clișeu cel mai bun smartwatch e cel pe care ți-l permiți și cel capabil să acopere nevoile tale în întregime. Deci urmează sfaturile prezentate aici și alege modelul potrivit pentru tine, iar dacă ai vreo întrebare o așteptăm în comentarii.

P.S. Toate modele prezentate de noi au reduceri și oferte active, te invit să citești și alte articole prezente aici și vei găsi în fiecare o ofertă nouă.