Cel mai bun smartwatch pe care să-l cumperi

Descoperă din acest articol care este cel mai bun smartwatch pentru tine indiferent de sistemul de operare pe care îl are telefonul tău.

Cel mai bun smartwatch 2022

Un smartwatch sau ceas inteligent cum i se mai zice este un un dispozitiv care se pune la încheietura mâinii practic este asemenea unui ceas normal din acest punct de vedere. Avantajul este că oferă funcții speciale care în mod normal pot fi folosite doar pe telefon sau laptop.

Multe au ecrane digitale, dar sunt și câteva ceasuri „hibride” ce au fețe analogice tradiționale și caracteristici inteligente ascunse. Pentru a utiliza un smartwatch vei avea nevoie de un smartphone pentru a te conecta la el, cel puțin așa funcționează majoritatea modelelor.

Telefonul v-a comunica cu acest ceas inteligent prin intermediul unei aplicații cu pe care v-a trebui să o instalezi. Cu ajutorul acestei aplicații vei putea să controlezi setările smartwatch-ului și să vizualizezi datele despre fitness pe telefon.

Tabel de comparație

Pro
Contra
Părerea Noastră
Cel mai bun Smartwatch Apple
Apple Watch 7
Apple Watch 7 Midnight
Află prețul
Pro
Display mare;
Tastatură qwerty;
Vine cu încărcător magnetic;
Contra
Doar 18 ore autonomie;
Părerea Noastră
Dacă ești posesorul unui iPhone atunci mai mult ca sigur îți va plăcea acest dispozitiv. Acesta este completarea ideală pentru telefonul tău dacă ești o persoană activă.
Cel mai bun smartwatch Android
Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4
Află prețul
Pro
Varietate mare de fețe;
Design subțire;
Software Wear OS îmbunătățit;
Contra
Durată de viață inconsecventă a bateriei;
Părerea Noastră
Dacă ești un iubitor al sistemului de operare Android și folosești un telefon Samsung atunci probabil îți va plăcea noul smartwatch din seria Galaxy Watch.
Cel mai bun smartwatch Fibit
smartwatch Fitbit Sense
Smartwatch Fitbit Sense
Află prețul
Pro
Design atractiv;
Autonomie bună a bateriei;
Caracteristici complete de fitness/sănătate;
Contra
Fără spațiu de stocare Spotify;
Părerea Noastră
Acest dispozitiv este o alegere bună pentru tine dacă ești o persoană care vrea să-ți monitorizeze sănătatea și să verifice cât de sănătos e modul de viață pe care îl are.

Sfaturi rapide de achiziție

Unele ceasuri inteligente au neajunsuri ciudate, cum ar fi încărcătoarele greu de utilizat. Unele pot fi asociate doar cu un număr limitat de dispozitive mobile. Iată câteva considerații importante:

• Mai presus de toate, asigurate că ceasul inteligent va fi compatibil cu smartphone-ul tău sau cu dispozitivul inteligent pe care intenționezi să îl asociezi.

• Ceasul inteligent trebuie să fie confortabil de purtat. Unele sunt mari și pot fi ciudate. Multe modele mai noi sunt rotunde, iar unele sunt mai puțin voluminoase și pot fi mai confortabile.

• Durata de viață a bateriei poate varia de la o zi la mai multe, în funcție de modul în care utilizezi ceasul, de câtă putere necesită și de rafinamentul tehnologiei ceasului.

• Rezistență la apă: Majoritatea ceasurilor inteligente sunt cel puțin oarecum rezistente la apă. Dar numai anumite modele se pot descurca în piscine. Verifică specificațiile dacă aceasta este o caracteristică importantă pentru tine.

• Încărcare: Unele ceasuri inteligente sunt dotate cu încărcătoare wireless convenabile. Altele sunt dotate cu docuri de fixare pentru încărcare. Altele necesită un cablu care se conectează la ceas.

Top 5 cele mai bune samtwatch-uri

Cel mai bun smartwatch Apple
1
Apple Watch 7

Apple Watch 7

Avantaje
Display mare;
Tastatură qwerty;
Vine cu încărcător magnetic;

Dezavantaje
Doar 18 ore autonomie;
Citește părerea noastră
Cel mai bun smartwatch Android
2
Samsung Galaxy Watch 4

Galaxy Watch 4

Avantaje
Varietate mare de fețe;
Design subțire;
Software Wear OS îmbunătățit;

Dezavantaje
Durată de viață inconsecventă a bateriei;
Citește părerea noastră
Cel mai bun smartwatch Fibit
3
smartwatch Fitbit Sense

Smartwatch Fitbit Sense

Avantaje
Design atractiv;
Autonomie bună a baterie;
Caracteristici complete de fitness/sănătate;

Dezavantaje
 Fără spațiu de stocare Spotify;
Citește părerea noastră
Cel mai bun smartwatch ieftin
4
OPPO Watch

OPPO Watch

Avantaje
Performanță grozavă;
Design atractiv;
Ecran superb;

Dezavantaje
Funcționalitate medie de fitness;
Citește părerea noastră
Cel mai elegant smartwatch
5
Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3

Avantaje
Urmărire extinsă a activității;
Materiale premium;
Design elegant

Dezavantaje
Scump;
Citește părerea noastră

Ce funcționalități are cel mai bun smartwatch?

Alegerea unui ceas inteligent este foarte dificilă mai ales când tu vrei să alegi cel mai bun smartwatch. Alegerea este dificilă pentru că îți dorești ca acesta să fie și calitativ și potrivit pentru tine și probabil să aibă și un preț rezonabil.

În momentul în care alegi un model de ceas inteligent noi îți recomandăm să fi atent la următoarele funcționalități:

Majoritatea ceasurilor inteligente bune ar trebui să aibă un spațiu rezonabil de memorie internă. Căuta ca smartwatch-ul să aibă minim 4 GB memorie internă. Acest lucru îți va permite nu numai să descărci aplicații noi, ci și să stochezi muzică, astfel încât să poți asculta melodii fără un smartphone.

Majoritatea ceasurilor inteligente vor putea utiliza GPS-ul de pe smartphone. Dacă îți place să faci mișcare în aer liber și nu vrei să fii legat de GPS-ul smartphone-ului tău, totuși, GPS-ul încorporat este caracteristica pe care să o cauți. Acest lucru vă va permite să îți urmărești traseul și distanța pe care alergi sau mergi în timp ce smartphone-ul e în siguranță acasă.

Majoritatea ceasurilor inteligente trebuie să fie cel puțin rezistente la stropire și în mod ideal, să fie certificate IP67 sau IP68 pentru imersiunea în apă. Rețineți că acest lucru nu înseamnă că ceasul este potrivit pentru înot; această capacitate este de obicei măsurată în atmosfere (ATM). De exemplu, 5 ATM înseamnă că un ceas inteligent este rezistent la apă până la o adâncime de 50 de metri.

Majoritatea ceasurilor inteligente utilizează o baterie reîncărcabilă, dar cât durează variază semnificativ între modele. Caracteristicile unui ceas inteligent vor avea, de asemenea, un impact asupra duratei de viață a bateriei – modelele cu un ecran mare, monitor de ritm cardiac sau senzori avansați, de exemplu, vor rămâne fără suc destul de repede. Iar pornirea GPS-ului va consuma mai repede bateria. 

Măsurarea ritmului cardiac este una dintre cele mai bune modalități de a urmări îmbunătățirile nivelului la care te afli când vine vorba de fitness, precum și de a fi o valoare utilă pentru cei care doresc să ardă grăsimi.

Cele mai bune ceasuri inteligente pentru fitness îți vor monitoriza ritmul cardiac toată ziua și îți vor spune când ați atins zona activă a ritmului cardiac în timpul exercițiului. Unii vor măsura chiar și timpul necesar ritmului cardiac pentru a reveni la un ritm de odihnă după exerciții, ceea ce indică starea fizică.

Deși nu este cea mai importantă funcție pe care trebuie să o aibă cel mai bun smartwatch, cel puțin nu pentru toată lumea noi am decis să vorbim despre ea. NFC este funcția care permite efectuarea plăților direct prin intermediul ceasului fără a mai fi necesară prezentarea cardului. Deci dacă vrei să efectuezi plăți prin intermediul smartwatch-ului fi atent ca acesta să aibă această funcție.

Principalele tipuri de smartwatch

Pentru a putea alege care e cel mai bun ceas smartwatch trebuie în primul rând să ști care sunt tipurile de smartwatch. Mai jos sunt principalele tipuri de ceasuri care sunt 3 la număr.

Există mult mai multe tipuri dar nu ar avea rost să ți le expun pe toate pentru că nu aș fi făcut altceva decât să te plictisesc.

Smartwatch casual – după cum îi spune și numele este un ceas care pune accent pe asortarea sa cu ținutele purtate de tine. Avantajele lui sunt că pot fi folosite atât la birou cât și la antrenamente.

Smartwatch elegant – de regulă la ținuta elegantă a unui bărbat nu are voie să lipsească un ceas cel puțin așa era acum mult timp. În zilele noastre producătorii de smartwatch-uri au văzut nevoia asta astfel au creat smartwatch-uri care pot fi purtate la aceste ținute.

Smartwatch sport – probabil acestea sunt cele mai populare smartwatch-uri. Oamenii în general caută aceste smartwatch-uri pentru ai ajuta șă-ți monitorizeze  antrenamentele și activitățiile fizice zilnice

Concluzie – care e cel mai bun smartwatch?

Deși pare a clișeu cel mai bun smartwatch e cel pe care ți-l permiți și cel capabil să acopere nevoile tale în întregime. Deci urmează sfaturile prezentate aici și alege modelul potrivit pentru tine, iar dacă ai vreo întrebare o așteptăm în comentarii.

P.S. Toate modele prezentate de noi au reduceri și oferte active, te invit să citești și alte articole prezente aici și vei găsi în fiecare o ofertă nouă.

Default image
Alin