Cel mai bun pc de gaming pe care să-l cumperi

Cel mai bun pc de gaming este acel calculator care îți oferă o experiență plăcută în lumea gamingului și este împachetat într-un preț accesibil.

Cel mai bun pc de gaming 2022

Lumea gamingului continuă să evolueze de la o zi la alta iar pentru a rula jocurile a căror grafică te lasă cu gura căscată ai nevoie de un pc de gaming capabil. Dacă te uiți un pic prin magazinele de profil care vând calcultaore vei vedea că există o varietatea mare de pc-uri.

Bineînțeles unele persoane sunt foarte încântate de această varietate deoarece au de unde alege pe când unele persoane pot fi copleșite de această varietate și nu știu ce să cumpere. Pentru cineva care nu e la curent este foarte greu să cumpere să facă o astfel de achiziție, de fapt orice tip de dispozitiv de acest fel poate fi grea, fie că vorbim de un telefon de gaming sau laptop de gaming.

Dacă te afli printre aceste persoane partea bună este că te afli în locul potrivit. Am luat la puricat oferta disponibilă de pc-uri de gaming din România și am crea un top 5 cele mai bune calculatoare de gaming. În acest top vei găsi recomandări pentru toate buzunarele de la premium la ieftin. Sperăm că acest articol te va ajuta să alegi cel mai bun pc de gaming pentru tine.

Tabel de comparație

Pro
Contra
Alegerea noastră
Sistem Desktop PC Gaming Serioux
PC Gaming Serioux
Cel mai bun pc de gaming
Vezi preț aici
Pro
✅ Placă video foarte bună;
✅ Foarte capabil;
✅ Silențios;
Contra
❌ Placa video se încălzește uneori mai tare decât ar trebui;
Sugestie mid-Range
PC Gaming Trident Powered by ASUS
PC Gaming Trident
Cel mai bun pc de gaming buget mediu
Vezi preț aici
Pro
✅Raport preț-calitate bun;
✅Performanțe ridicate;
✅ Placă video dedicată;
Contra
❌ SSD cam mic;
Buget redus
Sistem Desktop PC Gaming GRT White RGB
PC Gaming GRT White
Cel mai bun pc de gaming ieftin
Vezi preț aici
Pro
✅ Preț bun;
✅ Performante bune;
✅ Nu se încălzește;
Contra
❌ Capacitatea RAM cam mică;

Sfaturi rapide de achiziție

  • Nu cumpăra mai multă memorie RAM decât ai nevoie -trebuie să știi 8 GB RAM sunt în regulă 16 GB RAM sunt ideali pentru majoritatea utilizatorilor. Jucătorii serioși care creează media de ultimă generație și care lucrează cu fișiere probabil își vor dori mai mult, dar vor plătească mai mult pentru opțiune de 32 și 64 GB RAM.
  • Alege un model cu SSD – acest lucru va face ca calculatorul de jocuri pe care îl cumperi să se miște mult mai rapid. Caută un model ce are o unitate de pornire SSD de cel puți 256 GB (ideal afin 512 GB SSD minim) asociată în mod ideal o unitate secundară SSD sau HDD mai mare.
  • Un pc mai mare nu este întotdeauna mai bun -nu ai nevoie de o carcasă uriașă pentru a obține un un sistem de gaming cu componente de ultimă generație. Te sfătuim să cumperi un pc de gaming cu o carcasă mare doar dacă îți place aspectul lui și doar dacă îți dorești spațiu pentru upgrade-uri viitoare.

Top 5 cele mai bune calculatoare de gaming 2022

Cel mai bun pc de gaming
Sistem Desktop PC Gaming Serioux

Sistem Desktop PC Gaming Serioux

Avantaje
Placă video foarte bună;
Foarte capabil;
Silențios;

Dezavantaje
Placa video se încălzește uneori mai tare decât ar trebui;
Citește părerea noastră
Cel mai bun pc gaming mid-range
PC Gaming Trident Powered by ASUS

PC Gaming Trident Powered by ASUS

Avantaje
Raport preț-calitate bun;
Performanțe ridicate;
Placă video dedicată;

Dezavantaje
SSD cam mic;
Citește părerea noastră
Cel mai bun pc de gaming ieftin
Sistem Desktop PC Gaming GRT White RGB

Sistem Desktop PC Gaming GRT White RGB

Avantaje
Preț bun;
Performante bune;
Nu se încălzește;

Dezavantaje
Capacitatea RAM cam mică;
Citește părerea noastră

Sistem Desktop PC Gaming Serioux Powered by ASUS

Avantaje
Configurație bună pentru prețul pe care-l are;
Nu este zgomotos;
Placă video bună;

Dezavantaje
Nu are sistem de operare;
Citește părerea noastră

Sistem Desktop PC Gaming Lenovo Legion T5 26AMR5

Avantaje
Silențios;
Procesor bun;
Arhitectură minimalistă;

Dezavantaje
Nu este ieftin;
Citește părerea noastră

Cum alegi cel mai bun pc de gaming

Pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun pc de gaming trebuie știți care sunt factorii de selecție. Pentru a vă ajuta să alegeți cel mai calculator pentru jocuri am pregătit acest ghid de cumpărături care conține sfaturi de achziție.

Bugetul – pc de gaming ieftin sau scump?

Pentru ca un pc de gaming să ruleze majoritatea jocurilor aflate în trending în momentul de față credem că este necesar un buget de minim 3000 de lei. Dacă alegi un calculator ieftin sub 2500 de lei îți spun de pe acum că sunt puține șanse să facă față noilor jocuri.

În top 5 cele mai bune calculatoare de gaming am prezentat doar un singur model care se află sub prețul de 3000 de lei și acela fiind doar o sugestie ieftină. Așadar echipa oferta9.ro îți recomandă să pregătești un buget de minim 3000 de lei pentru un pc bun.

Specificațiile tehnice minime pentru un pc de gaming

Acest lucru este și el cam vast și este dificil să spun niște configurații mine. Niciodată nu am avut pe mâini un pc de gaming care să aibă configurații minime, în general ne place performanța.

Pentru a compensa lipsa răspunsului exact la această întrebare voi expune și specificații medii. Vor fi inspirate de la un pc ce a trecut prin mâinile noastre.

  • Procesor intel core i5 ce ajunge până la frecvența de 2,9 Ghz;
  • Placă video dedicată nVidia GeForce GT 1030 de 2 GB GDDR5;
  • 8 GB memoria RAM DDR4;
  • Memoria de stocare de 1 TB, HDD+ SSD;

Răcirea

Răcirea nu este direct legată de performanță, dar poate avea un impact asupra funcționării dai și asupra plăcerii pe care o obții de la computer. CPU-urile AMD și toate plăcile grafice sunt livrate cu propriile lor coolere chiar din cutie. Un pc de gaming care se răcește corect va oferii o experiență mai bună în timp ce îl folosești.

Răcirea are impact și asupra duratei de viață deoarece dacă răcirea este făcută corect atunci piese nu se vor supraîncalzii și vor funcționa în parametri optimi. Deci alege un pc cu o răcire bună și astfel te vei bucura mai mult de pc și nu vei avea probleme în timpul utilizării.

Placă grafică (GPU)

Cel mai important element al oricărui PC de gaming este placa sa grafică. Placa grafică, sau GPU, este responsabilă pentru redarea graficii 3D și este cel mai influent factor în numărul de FPS pe care îl vei vedea în diferite jocuri. Dacă vei cheltui bani în plus pe o funcție, merită să obții un PC cu o placă grafică mai capabilă.

Două companii proiectează diferite tipuri de plăci grafice: Nvidia și AMD. Ei își licențează procesoarele grafice către producători terți, cum ar fi EVGA și Sapphire, care își creează propriile versiuni ale fiecărei plăci cu specificații. Aceste carduri sunt împărțite în diferite niveluri de performanță standardizate. 

Cel mai important lucru de luat în considerare atunci când comparăm diferite versiuni ale aceleiași „produse” GPU, cum ar fi un Nvidia RTX 3060 sau AMD Radeon 6700, este căldura. Când cumperi un GPU mai puțin costisitor, o condiție prealabilă pentru a obține un PC de gaming ieftin și bun, încearcă să eviți GPU-urile cu un singur ventilator sau design ultra-subțire. Deși pot fi în regulă, este mai posibil să forțezi o placă grafică low-end atât de tare încât să încetinească din cauza „accelerării termice”.

Procesor

Ca și în cazul plăcilor grafice, există doi producători principali de procesoare: AMD și Intel. Ambele companii au un catalog vast de procesoare care pot apărea în configurații ieftine sau scumpe pe PC-uri de gaming, dar procesoarele Ryzen de la AMD sau procesoarele Intel Core tind să fie cele mai comune.

La fel ca GPU-urile, fiecare brand își descompune cipurile în diferite niveluri de performanță care cresc în putere pe măsură ce numărul lor crește. Pentru Intel, acesta este Core i3, Core i5, Core i7 și Core i9. Pentru AMD, acesta este Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 7 și Ryzen 9. Pentru jocuri, vă recomandăm să rămâneți la procesoarele Intel Core i5 și Ryzen 5 sau mai sus, dacă este posibil.

Noile generații de procesoare adaugă adesea noi caracteristici care îmbunătățesc performanța, pe lângă adăugarea de mai multă putere. De regulă, cel mai bine este să decizi mai întâi de câte nuclee ai nevoie și apoi să cumperi cel mai rapid și mai nou procesor pe care ți-l poți permite pe cel mai bun pc de gaming.

Sursa

Nu cumpăra niciodată un alimentator slab, deoarece unul ieftin poate muri și poate lua și alte componente cu el. Primul lucru de luat în considerare este puterea pc-ului. Selectează un alimentator care depășește puterea necesară a PC-ului, dar nu trebuie să exagerezi. (un alimentator de 650w este perfect pentru o construcție cu 400w, de exemplu)

Acest sfat este valabil în special în situațiile în care îți construiești un pc de gaming, dacă vei cumpăra unul direct asamblat cum recomand și eu în acest articol trebuie doar să te uiți la valorile pe care le are sursa.

Accesorii

Nu te oprii la componentele interne! Odată ce ai ales pc-ul ideal pentru o experiență bună te sfătuim să arunci o privire și asupra monitoarelor care să redea imaginile într-un mod cât mai realist posibil.

O pereche de câști de gaming v-ar ajuta enorm să vă îmbunătăți experiența trăită în timpul jocurilor. O tastatură de gaming alături de un mouse de gaming vă v-a ajuta să vă îmbunătăți abilitățile de jucător într-un mod considerabil.

Concluzie – care e cel mai bun pc de gaming?

Deși concluzia finală probabil te va bulversa eu consider că nu exista cel mai bun pc de gaming. Cel puțin nu exista un model care să fie cel mai bun pentru toată lumea. Mie personal mi-a plăcut primul model recomandat din top cel de Serioux dar e posibil ca ție să nu ție se pară atrăgător.

Întrebări frecvente

Câte grade trebuie sa aibă un pc de gaming?

Pentru ca calculatorul de jocuri să ruleze în parametrii normali este foarte important ca temperatura plăcii GPU să nu depășească 80 de grade. Trebuie să știți că temperatura pe care o au majoritatea pieselor este dictată de GPU și acestea sunt mereu mai jos. De exemplu dacă GPU are tempratura 70 de grade Celsius restul pieselor vor avea înde 70 de grade Celsius.

PC-ul de gaming este zgomotos?

În mod normal un pc de gaming nu ar trebui să fie zgomotos, acesta devine zgomotos doar când se încălzește prea tare. Acest lucru se întâmplă doar din cauza ventilatoarelor care încearcă să răcească piesele componente. Cel mai bun pc de gaming nu va permite niciodată ca componentele să se încingă astfel nu va fi zgomotos.

Default image
Alin