Cel mai bun pc de gaming

Cel mai bun pc de gaming este cel care îți oferă o experiență plăcută în lumea jocurilor fără ca cel mai mic bug să te întrerupă.

Industria jocurilor continuu să avanseze zilnic lucru care face achziția unui pc de gaming tot mai dificilă. Varietatea mare care există este factorul care pune în ceață cumpărătorii. Partea bună e că vă aflați în locul potrivit deoarece am făcut noi research și multe analize din care a reieșit un top cu cele mai bune calculatoare de gaming și un ghid de cumpărături.

Citiți și articolul în care vorbim despre cel mai bun telefon de gaming și descoperiți topul realizat de noi.

Top cele mai bune calculatoare de gaming 2022

Cum spuneam și mai sus alegerea unui calculator ca fiind cel mai bun este foarte dificilă ața că am ales să prezint top cu 5 modele care mie îmi plac foarte mult.

Sper ca în acest top să-ți găsești și tu modelul de care ai nevoie și care să se încadreze în standardele și bugetul tău

Cel mai bun pc de gaming 2022 – recomandarea noastră

System Desktop PC Gaming Serioux Powered by MSI

Cel mai bun pc de gaming

Un pc de gaming cu care nici nu veți simți cum trece timpul petrecut în lumea celor mai de top jocuri .

Avantaje

 • Temperaturi foarte bune;
 • Procesor foarte bun;
 • Compus din componente de la branduri renumite în industrie;
 • Multe frameuri în orice joc;
 • Iluminarea dintr-un buton;

Dezavantaje

 •  Doar doua ventilatoare pe panoul frontal;

Un pc de gaming ce pe noi ne-a încântat foarte mult și care pare să funcționeze bine la temperaturi joase fără a se încinge. Acest model se bucură de un procesor AMD Ryzen 5 3600 ce are 6 nuclee. Placa de bază este una de la MSI, acest brand este recunoscut în această industria prin faptul că creează produse de calitate.

PC-ul de gaming are și o memorie ram ce susține procesorul foarte bine și anume 16 GB DDR 4. În susținerea performanței acestui pc vine și memoria de stocare care de tip SSD și are 1T. Placa video este una dedicată și este creată tot de la cei de la MSI având capacitatea 12 GB.

Arhitectura pc-ului este de tip Zen și are o carcasă de tip Midlle Tower. Să nu uităm să menționă și despre răcire care este un lucru foarte important când vorbim de sisteme de gaming. Răcirea acestui pc este una foarte bună și care nu permite calculatorului să se încingă și se face pe aer.

Cel mai bun pc de gaming 2022 sub 3000 lei

Sistem PC GAMING H1 OctaCORE

cel mai bun pc de gaming sub 3000 de lei

Un sistem de gaming care va permite celor cu mai puțin bani să experimenteze lumea gamig-ului în limita caracteristicilor lui.

Avantaje

 • Fără bug-uri în timpul folosirii;
 • Silențios;
 • Procesor foarte bun;

Dezavantaje

 • Nu are sistem de operare preinstalat;

Un pc de gaming ce vă va purta în lumea gaming-ului la niște costuri considerabil de mici și care oferă un raport preț – calitate foarte bun. Bugetul pentru achiziția lui este unul decent și cred că atunci când te afli în faza de a-ți cumpăra un pc de gaming este necesar să aveți acest buget minim pentru a avea pc în limita bunului simț.

Deține un procesor i7 cu 8 nuclee cu o frecvență de până la 4,7 Ghz care împreună cu placa video dedicată AMD Radeon de 4GB GDDR5 fac echipă perfectă. Echipa perfectă menționată mai sus îți vor oferii o experiență plăcută și lipsită de bug-uri în timpul folosirii. Acest pc vine la pachet cu mouse și tastatură, singurul minus al acestui sistem este lipsa sistemului de operare preinstalat.

Acest lucru poate fi depășit cu mică investiție extra pe lângă achiziționarea acestui pc. Nouă ne-a plăcut foarte mult, sperăm că și ție îți va plăcea la fel de mult.

Cel mai bun pc de gaming 2022 sub 5000 de lei

Sistem Desktop GAMING GRT Senior RGB

Cel mai bun pc de gaming sub 5000 de lei

Un pc cu ce funcționează bine și care are un raport preț calitate foarte bun. Oferă multe la un preț din gama pc-urilor de gaming mijlocii.

Avantaje

 • Creat din materiale rezistente;
 • Rulează impecabil;
 • SSD

Dezavantaje

 • Fără unitate optică;

Un sistem de gaming care te va purta în lumea gaming-ului cu brațele deschise fără să te întrerupă în timpul jocurilor. Are un procesor Intel Core i5 ce funcționează până la frecvența 4.30 GHz.

Are o memorie RAM de 8 GB ce susțin foarte bine procesorul în oferirea unei experiențe în timp ce vă jucați lipsită de bug-uri. Are un HDD de 1 TB și un SSD de 120 de GB ce va face ca pc-ul să funcționeze la parametri maximi.

Pc-ul vine și cu o placă video dedicată de la nVidia fiind modelul GTX 1650. Placa video are o memorie de 4 GB ș este de tip GDDR6 având 3 porturi și anume: HDMI, DVI-D și Display Port.

Este un pc de gaming ce oferă extrem de mult la un preț de sub 5000 de lei. Din punctul nostru de vedere își merită prezența în top cele mai bune calculatoare de gaming.

Cel mai bun pc de gaming ieftin

Sistem Desktop PC Gaming Serioux

Cel mai bun pc de gaming ieftin

Un pc de gaming creat pentru cei care au buget foarte redus. Astfel aceștia pot obține un pc pe care să se joace la un preț mai mic.

Avantaje

 • Temperaturi foarte bune;
 • Procesor foarte bun;
 • Raport preț calitate bun;

Dezavantaje

 • Carcasa un pic cam pică iar piesele stau cam îngrămădite;

Un pc gândit pentru oamenii pasionați de jocuri dar lipsiți de posibilități. Pc-ul se bucură de arhitectura MD de înaltă performanta x86 „Zen” oferă o îmbunătățire de 52% in IPC față de generația anterioară.

Acest model oferă și funcția Precision Boost 2 care permite reglarea frecvenței procesorului în timp real pentru a obține performanțe înalte.

Neural Net Prediction este o rețea neuronală prezentă în procesoarele AMD Ryzen. Această tehnologie este o inteligență artificială care ajută pc-ul să rezolve mai rapid sarcinile pe care i le dați.

Pc-ul deține și Smart Prefetch care sunt niște algoritmi de învățare care au rolul să prezică și să preîncarce datele necesare unui task pe care îl dați calculatorului.

Sistem Gaming Lenovo Legion T5

Sistem Gaming Lenovo Legion T5

Probabil acest model este unul dintre cel mai bune dacă nu cel mai bun pc de gaming Lenovo ce poate fi cumpărat.

Avantaje

 • Sistem de răcire foarte bun;
 • Turbo Boost;
 • Fără lag-uri;
 • Design uimitor;

Dezavantaje

 • Nu are sistem de operare preinstalat;

Un sistem de gaming excepțional foarte complet de la Lenovo. Deși are viteze de procesare uimitoare acesta nu se va încinge deoarece are un sistem de răcire foarte bun.

Este conceput pentru a putea rula orice jocuri pe el, chiar și cele mai noi jocuri vor funcționa fără a avea lag-uri sau întreruperi.

Are logo cu led care luminează carcasa oferindu-i astfel un design care este de invidiat. Pc-ul beneficiază de 1 TB memorie internă de tip SSD care contribuie la viteza sa de procesare.

Are o placă video de dedicată de nVidia GeForce cu memorie video de 12 GB. Pc-ul are și o morie RAM care contribuie și la viteza de procesare, memoria sa fiind de 16 GB de tip DDR 4.

Sistem Gaming HP Pavilion

Sistem Gaming HP Pavilion

Un sistem de gaming foarte bun de la HP care face furori în rândul gamerilor.

Avantaje

 • Grafică de top;
 • Performanță ridicată;
 • Design compact și plăcut;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;

Un model de la Hp de mare viteză cu o grafică care te va da pe spate la propriu deoarece vei avea impresia că te afli în interiorul jocului.

Este conceput pentru jocurile de ultimă generație care au apărut și care urmează să apară. Deși are un procesor puternic acesta are un sistem de răcire care nu-i va permite să încingă.

Grafica este unul din punctele foarte ale acestui pc deoarece redă imaginile fluid fără avea lag-uri sau momente moarte de blocaj.

Este de departe cel mai bun pc de gaming de la HP iar dacă dumneavoastră sunt un fan al acestui brand acest model este soluția ideală pentru dumneavoastră.

Sistem PC Gaming RGB

Sistem PC Gaming RGB

Un sistem de gaming ce are procesor Intel Core i5 la un super preț.

Avantaje

 • Windows preinstalat;
 • Se mișcă foarte bine;
 • Fps-uri ok;
 • Memorie tip SSD;

Dezavantaje

 • Placa video cam mică;

Un pc de gaming ieftin ce poate fi folosit și pentru home Office cât și pentru gaming. Este dotat cu un procesor i5 de la Intel care are frecvența nominală de 3.2 GHz. Are o memorie RAM de 8 GB fiind de tip DDR3.

Această memorie ram poate fi extinsă până la 64 de GB. Memoria de stocare este tip SSD având interfața SATA 3 și o capacitate de stocare de 240 GB.

Are o placa video dedicată cu memorie cei drept cam mică de 2 GB. Placa video este de tip GDDR5. Acest model îți merită locul în acest articol despre cel mai bun pc de gaming. Se mișcă foarte bine, are un design exterior plăcut singurul minus rămâne placa video.

Citiți și articolul în care vorbim despre cel mai bun mouse de gaming și descoperiți topul realizat de noi.

Cum alegi cel mai bun pc de gaming

Pentru ca tu să poți să alegi care e cel mai bun pc de gaming trebuie să ai niște aspecte în vedere pentru a putea face alegerea corectă.

Am zis să îți prezint acest ghid complet pentru ca tu să poți cumpăra cel mai bun calculator pentru jocuri potrivit pentru tine.

Bugetul – pc de gaming ieftin sau scump?

În majoritatea cazurilor un pc de gaming care să facă față jocurilor care se află în acest moment în trend cred că necesită un buget de minim 2000 de lei.

Astfel cu cât este mai ieftin cu atât v-a avea mai multe bug-uri sau anumite jocuri chiar nu vor funcționa pe el și îți v-a carea stări de frustrare în unele momente.

Deci buget minim pe care ți-l recomandă oferta9.ro este de minim 2000 de lei. Noi în articol nu am prezentat astfel de model pentru că le-am considerat sub standardele de a fi prezente în top celor mai bune dar poți găsi modele la 2000 de lei aici

Specificațiile tehnice minime pentru un pc de gaming

Acest lucru este și el cam vast și este dificil să spun niște configurații mine. Niciodată nu am avut pe mâine un pc de gaming care să aibă configurații minime, în general ne place performanța.

Pentru a compensa lipsa răspunsului exact la această întrebare voi expune și specificații medii. Vor fi inspirate de la un pc ce a trecut prin mâinile noastre.

 • Procesor intel core i5 ce ajunge până la frecvența de 2,9 Ghz;
 • Placă video dedicată nVidia GeForce GT 1030 de 2 GB GDDR5;
 • 8 GB memoria RAM DDR4;
 • Memoria de stocare de 1 TB, HDD+ SSD;

Răcirea

Răcirea nu este direct legată de performanță, dar poate avea un impact asupra funcționării dai și asupra plăcerii pe care o obții de la computer. CPU-urile AMD și toate plăcile grafice sunt livrate cu propriile lor coolere chiar din cutie. Un pc de gaming care se răcește corect pe lângă ca-ți va oferii o experiență mai bună în timp ce îl folosești.

Răcirea are impact și asupra duratei de viață deoarece dacă răcirea este făcută corect atunci piese nu se vor supraîncalzii și vor funcționa în parametri optimi. Deci alege un pc cu o răcire bună și astfel te vei bucura mai mult de pc și nu vei avea probleme în timpul utilizării.

Sursa

Nu cumpăra niciodată un alimentator slab, deoarece unul ieftin poate muri și poate lua și alte componente cu el. Primul lucru de luat în considerare este puterea pc-ului. Selectează un alimentator care depășește puterea necesară a PC-ului, dar nu trebuie să exagerezi. (un alimentator de 650w este perfect pentru o construcție cu 400w, de exemplu)

Acest sfat este valabil în special în situațiile în care îți construiești un pc de gaming, dacă vei cumpăra unul direct asamblat cum recomand și eu în acest articol trebuie doar să te uiți la valorile pe care le are sursa.

Concluzie – care e cel mai bun pc de gaming?

Deși concluzia finală probabil te va bulversa eu consider că nu exista cel mai bun pc de gaming. Cel puțin nu exista un model care să fie cel mai bun pentru toată lumea.

Mai jos îți voi prezenta aspectele care să fi atent când îți cumperi un pc de gaming. Astfel vei putea să îți alegi singur modelul care ți se potrivește.

Un lucru care cred eu că mai trebuie să-l specific este că un sistem este construit pentru un randament mai bun spre deosebire de o configurație construită pe net.

Întrebări frecvente despre cel mai bun pc de gaming

Trebuie să îmi cumpăr și monitor când îmi iau unitatea de gaming?

În momentul în care îți cumperi unitatea pentru pc-ul tău nu e necesar să schimbi și monitorul sau să-ți cumperi altul, asta dacă ai deja unul.

În același timp trebuie să ți cont ca dacă monitorul nu se ridică la performanțele plăcii video pe care o are unitatea atunci vei ajunge să nu te bucuri de grafică reală pe care o oferă placa video.

Acest lucru este oarecum valabil și când îți cumperi tot sistemul degeaba ai tu cea mai bună unitate de gaming dacă monitorul este unul slab.

Dacă monitorul este slab te vei priva de bucuria de a avea o grafică foarte bună și de a trăi jocurile la intensitatea lor maximă.

Pc-ul de gaming scoate zgomot când rulează?

Este bine cunoscut că un pc de gaming este ceva mai zgomotos față de unul normal. Asta se întâmplă în mod normal atunci când pc-ul lucrează la capacități maxime și se încălzește.

În momentul în care pornește răcirea el începe să scoate mai mult zgomot.

Cum se întreține cel mai bun pc de gaming?

Întreținerea unui calculator de jocuri, defapt oricărui calculator sau laptop este esențială. Curățarea periodică a cestora poate prelungii durata de viață și să ruleze silențios în parametri normali.

Citiți și articolul în care vorbim despre cel mai bun laptop și descoperiți topul realizat de noi.