Cel mai bun laptop de gaming pe care să-l cumperi

Cel mai bun laptop de gaming este acel laptop care îți permite să te joci jocurile preferate oriunde îți dorești tu și are cost de achiziție bun.

Tabel de comparație

Pro
Contra
Alegerea noastră
Laptop Gaming Lenovo Legion 5 15IMH05H
Lenovo Legion 5 15IMH05H
Află prețul
Pro
Touchpad bun;
Construcție foarte bună;
Sistem de răcire eficient și silențios;
Contra
Nu vine cu windows-ul gata instalat;
Premium
Laptop Dell Alienware M15 R4
Laptop Dell Alienware M15 R4
Află prețul
Pro
Design elegant
Performanță puternică
Tastatură și touchpad decent;
Contra
Durată de viață scurtă a bateriei;
Laptop Gaming ASUS TUF F15 FX506LH
ASUS TUF F15 FX506LH
Află prețul
Pro
Performante remarcabile;
Se mișcă foarte bine;
Raport preț-calitate foarte bun;
Contra
Sunetul difuzoarelor nu te da pe spate;

Cel mai bun laptop de gaming 2022

Cel mai bun laptop de gaming, la fel ca și un PC de gaming, este cea mai bună modalitate de a face rost de hardware de gaming de înaltă calitate în prezent. Ceea ce face ca achiziționarea unui sistem complet să fie cel mai practic lucru pe care îl poți face.

Laptopurile de gaming au de fapt mai multe de oferit ca un PC de gaming în zilele noastre. Nu sunt neapărat la egalitate cu hardware-ul desktop în ceea ce privește performanța brută, dar laptopurile de gaming din ziua de azi sunt mult mai subțiri, mai silențioase și mai puternice decât cele de dinainte. Îți dorești un ecran cu rată de reîmprospătare ridicată? Nicio problemă. Vrei și o rezoluție ridicată? Se rezolvă. Cele mai recente plăci video cu accelerare? Bineînțeles că da!

Singura problemă este că alegerea unui laptop a devenit oarecum o corvoadă. Și cred că aici intervenim noi. Există acum multe combinații de procesoare și GPU-uri și atât de multe versiuni diferite ale fiecăreia dintre ele, încât trebuie să te descurci singur. Asta înseamnă că, de exemplu, un laptop de gaming cu Nvidia RTX 3080 poate oferi o experiență de joc complet diferită față de altul. Situația va deveni și mai complicată, deoarece AMD a anunțat noile GPU mobile RDNA 2 care vor fi disponibile în această vară.

Dar nu faci nicio greșeală, acesta este un moment excelent pentru a cumpăra unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming. Acestea nu au fost niciodată mai puternice și nici mai portabile și reprezintă, de asemenea, una dintre cele mai bune modalități de a intra în posesia celor mai noi echipamente hardware AMD, Intel și Nvidia. Dacă nu vrei să-ți epuizezi bugetul complet, scotocim frecvent și oferte la laptopurile de gaming ieftine. Și dacă nu optezi pentru un laptop de gaming de mare putere, avem o listă cu cele mai bune jocuri pentru laptopuri ce pot fi cumpărate mai jos.

Top 5 cele mai bune laptopuri de gaming

Cel mai bun laptop de gaming
1
Laptop Gaming Lenovo Legion 5 15IMH05H

Laptop Gaming Lenovo Legion 5 15IMH05H

Avantaje
Touchpad bun;
Construcție foarte bună;
Sistem de răcire eficient și silențios;

Dezavantaje
Nu vine cu windows-ul gata instalat;
Citește părerea noastră
Cel mai bun laptop de gaming Dell
2
Laptop Dell Alienware M15 R4

Laptop gaming Dell Alienware M15 R4

Avantaje
Design elegant
Performanță puternică
Tastatură și touchpad decent

Dezavantaje
Durată de viață scurtă a bateriei;
Citește părerea noastră
Cel mai bun laptop de gaming mid-range
3
Laptop Gaming ASUS TUF F15 FX506LH

Laptop Gaming ASUS TUF F15 FX506LH

Avantaje
Performante remarcabile;
Se mișcă foarte bine;
Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje
Sunetul difuzoarelor nu te da pe spate;
Citește părerea noastră
Cel mai bun laptop de gaming Asus
4

Laptop Gaming ASUS ROG Strix G15 Advantage Edition G513QY

Avantaje
Performanțe foarte ridicate;
Autonomie bună a bateriei;

Dezavantaje
Poate avea anumite bug-uri;
Citește părerea noastră
Cel mai bun laptop de gaming HP
5
Laptop Gaming HP Pavilion 15-ec2017nq

Laptop Gaming HP Pavilion 15-ec2017nq

Avantaje
Raport preț-calitate foarte bun;
Performanțe remarcabile;

Dezavantaje
Durată de viață scăzută a bateriei;
Citește părerea noastră

Cum să alegi cel mai bun laptop de gaming

GPU (Placa video)

Indiferent că ești un jucător înrăit sau doar faci editări foto sau video pe laptop trebuie să știi că ai nevoie de o placă video foarte bună. În zilele noastre laptopurile de gaming performante vin cu placă video dedicată iar dacă și tu vei avea o astfel de placă pe calculatorul pentru gaming nu vei avea probleme să te joci sau să faci task-uri care sunt suprasolicitante.

Sfatul pe care ți-l putem oferii este ca atunci când vei cumpăra cel mai bun laptop de gaming să alegi un model ce are o placă video dedicată dacă vrei să te joci cele mai noi jocuri. Principala variantă recomandată este seria de la NVIDIA GeForce GTX și RTX totuși nici modele AMD nu sunt de ignorat.

CPU (Procesor)

Probabil este știut faptul că cel mai bun laptop de gaming nu poate funcționa doar cu un GPU bun va fi necesar ca laptopul să aibă și un procesor foarte bun care să ofere performanțe remarcabile. Îți recomandăm să te orientezi către un procesor cât mai nou, cu cât mai multe nuclee și o frecvență cât mai ridicată.

În această situație tu ar trebui să te uiți după procesoare Intel Core i7, i9 din cele mai noi generații acestea fiind generațiile a 10-a, a 9-a sau a 8-a. Pe de altă parte, procesoarele AMD sunt de asemenea, bune pentru a vă oferi performanțe bune. Dar din punctul meu de vedere, ele nu sunt la fel de puternice sau de procesare precum sunt aceste procesoare Intel.

Așadar asigură-te că îți cumperi un laptop de gaming cu cât minim 6 nuclee cu o frecvență îmbunătățită 4 GHz sau minim 3,5 GHz pentru ca laptopul pentru jocuri să poate oferii cele mai bune performanțe.

RAM

Laptopurile de gaming sunt dispozitive de multitasking e ca și cum ar face mai multe sarcini deodată în același timp când rulează un joc uriaș. Deci, trebuie să fii foarte conștient și de capacitatea RAM a unui laptop.

Pentru ca un laptop de gaming să performeze are nevoie de minim 16 GB RAM DDR4, însă poți alege și un laptop de 8 GB dacă alegi un laptop de gaming ieftin. Cu toate acestea partea bună la RAM este că poate primi update ulterior și poate fi adus la 32 GB RAM dacă ți se pare că laptopul este prea slab.

Spațiu de stocare

Când vorbim de un laptop de jocuri acesta vină cu stocare de tip SSD. O unitate SSD este una care nu devine doar o binecuvântare pentru a oferi spațiu pentru păstrarea fișierelor și instalarea software-ului. Dar îmbunătățește și capacitatea de lucru a laptopului tău.

Afișaj

Experiența ta în timpul jocurilor va fi ruinată dacă nu ai un afișaj pe măsură. Bănii tăi cheltuiți pe cel mai bun laptop de gaming vor fi doar o risipă dacă nu vei obține rezultate vibrante și captivante în timp ce joci jocurile tale preferate. Așadar, asigură-te că vă cheltuiți banii pe un laptop cu un afișaj bogat.

Când vorbim de rezoluție acesta adesea pe laptopurile de gaming vor fi adesea de 15 până la 17 inch. În cazuri rare, veți găsi un computer cu o dimensiune de afișare mai mică decât aceasta. Cu toate acestea cele mai noi laptopuri pentru jocuri au început să aibă chiar și 18 inch.

Un alt lucru legat de rezoluție este faptul că aceasta nu trebuie să fie mai mică de 1080p pentru că un ecran sub această rezoluție va fi foarte slab. Un al lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare când vorbim de afișaj este rata de reîmprospătare a ecranului.

În acest sens pentru a beneficia de cel mai bun laptop de gaming un ecran cu rata de reîmprospătare de 144 Hz este cea mai bună alegere pe care o poți face și pentru a te juca jocuri la cele mai înalte standarde posibile de piața din România.

Sistem de răcire

Chestia este că un laptop de gaming se încinge prea mult atunci când începe să funcționeze conform dorințelor tale. Așadar caută un laptop de gaming cu sisteme de răcire foarte bune deoarece acestea vă vor menține componentele laptopului la o temperatură optimă și nu te vei îngrijora din cauza acestui lucru. Însă dacă nu ești mulțumit de răcirea laptopului îți poți cumpăra un cooler de răcire extern pentru a te ajuta să menții laptopul în temperaturi optime.

Durata de viață a bateriei

Ei bine când vorbim de un laptop de gaming nu ar trebui să ai așteptări la o durată de viață a bateriei fantastică. Deoarece aceste laptopuri funcționează la parametri ridicați, iar acest lucru face ca bateria să se consume rapid, deci la un laptop de gaming probabil poți obține o autonomie de maxim 6 ore.

Concluzie – care e cel mai bun laptop de gaming

În încheierea articolului sperăm că acesta va fost de ajutor și că ai reușit să îți găsești un laptop de gaming pe măsură în top 5 cele mai bune laptopuri de gaming. Pe final mai vrem să-ți spunem că pentru a te bucura de o experiență cât mai bună în timp ce te joci vei avea nevoie și de un mouse de gaming bun și tastatură de gaming. Această este un sfat de care poți ține cont sau s-l ignori, rămâne la latitudinea ta

Întrebări frecvente

Cât costă un laptop de gaming?

Prețurile laptopurilor de gaming de pe piață variază extrem de mult. Sunt disponibile modele premium ce depășesc cu ușurință prețul de 10.000 de lei, dar în același timp poți găsi și laptopuri de gaming bune într-un buget de 5000 de lei. Totul depinde de bugetul și de ceea ce vrei tu să obții de la acel laptop.

Ce dimensiune e optimă pentru ecranul unui laptop de gaming?

Atunci când cumperi cel mai bun laptop de gaming trebuie să știi că dimensiunea ecranului va dicta și dimensiunea laptopului. Pentru a avea un laptop de gaming care vă oferă o experiență plăcută în timpul jocurilor vă sfătuim să alegeți un laptop care are un ecran cuprins în 15 și 17 inch minim.

Default image
Alin