Cea mai bună saltea ortopedică

Cea mai bună saltea ortopedică trebuie să te ajute să ai parte de somn lipsit de dureri articulare și dureri de spate în fiecare noapte.

Top 5 cele mai bune saltele ortopedice

Cea mai bună saltea ortopedică
1
Saltea Ortopedică Ortopedicus

Saltea Ortopedică Ortopedicus

Raport preț-calitate foarte bun;
Fermitate ridicată;
Înălțime totală de 26 de centimetri;
Cea mai bună saltea ortopedică Dormeo
2
Salteaua ortopedică Dormeo Aloe Vera V2

Salteaua ortopedică Dormeo Aloe Vera V2

Preț bun de achiziție;
Testare gratuită 30 de nopți;
Asigură susținere optimă pentru coloana vertebrală;
Cea mai bună saltea ortopedică din latex
3

Saltea ortopedică din latex Lux Ekon

7 zone ortopedice;
100% din latex;
Garanție 10 ani;
Cea mai bună saltea ortopedică cu arcuri
4
Saltea Super Ortopedica Hard Pocket

Saltea Super Ortopedica Hard Pocket

30 de centimetri grosime;
Tratament anti-alergic;
Bună și pentru persoanele corpolente;
Cea mai bună saltea ortopedică ieftină
5
Saltea ortopedica PREVI Medical Bio Memory Aquagel

Saltea ortopedica PREVI Medical Bio Memory Aquagel

Preț sub medie;
Reversibilă;
6 straturi;

Beneficiile unei saltele ortopedice

Dacă ai dureri de spate și vrei să-ți îmbunătățești calitatea somnului atunci ce mai bună saltea ortopedică este cea care te poate ajuta. În popor circulă o vorbă cum că saltele ortopedice ar fi super ferme, lucru care nu este adevărat.

De fapt pe piață poți găsi saltele ortopedice cu fermitate medie care oferă o susținere mult mai corespunzătoare față de o saltea normală cu fermitate medie. Însă pentru a te ajuta să înțelegi valoarea saltelelor ortopedice îți prezentăm în rândurile următoare câteva din avantajele oferite de acestea.

  • Eliminarea durerilor corporale – cele mai bune saltele ortopedice sunt concepute pentru a te ajuta să-ți îmbunătățești postura în timpul somnului. Acest lucru permite mușchilor să se relaxeze în mod corespunzător și previne apariția durerilor.
  • Menținerea coloanei vertebrale aliniate – aceasta este caracteristica principală oferită de cea mai bună saltea ortopedică și este secretul pentru a scăpa de durerile de spate. Dacă coloana se află într-o poziție neutră (aliniată și nu curbată) în timp vei scăpa de durerile de spate.
  • Oprește formarea punctelor de presiune -corpul uman este vulnerabil la apariția durerilor la nivelul gâtului, umerilor, spatelui și a soldurilor. Puteți evita să puneți presiune pe aceste puncte prin folosirea unei saltele ortopedice.
  • Nu permite transferul de mișcărilor – cu cea mai bună saltea ortopedică vei reduce transferul de mișcare. Astfel dacă unul dintre parteneri se zvârcolește în somn nu va perturba somnul celuilalt.
Cea mai bună saltea ortopedică

Care e cea mai bună saltea ortopedică – ghid de cumpărături

Tipul saltelei ortopedice

Primul pas în alegerea uneia dintre cele mai bune saltele ortopedice este să alegi tipul de saltea ortopedică pe care îl vrei. În rândurile următoare prezentăm cele mai populare saltele ortopedice de pe piață.

  • Spumă de memorie

Spuma cu memorie a fost inventată de către NASA acum mulți ani după care ulterior producătorii de saltele au văzut potențialul acestui material și au început să-l folosească în această industrie. Saltele ortopedice din spumă cu memorie tind să se încadreze în intervalul de fermitate medie spre tare.

Saltele ortopedice din spumă cu memorie oferă o amortizare corespunzătoare fiind moale în timp ce oferă o susținere adecvată. Această susținere face ca coloana vertebrală să stea într-o poziție neutră care e o poziție foarte corectă.

  • Saltele ortopedice din arcuri

Acestea sunt o alegere excelentă pentru persoanele care vor cea mai bună saltea ortopedică ieftină. Acestea pot fi găsite sub formă de saltele cu o față de dormit sau cu 2 fețe pentru dormit și au în compoziție un miez puternic din arcuri capabil să ofere o susținere adecvată.

  • Saltele ortopedice din latex

Saltelele din latex oferă o susținere cu adevărat remarcabilă și este capabilă să se contureze în mod natural la forma corpului tău. Deoarece latexul este în mod natural hipoalergenic, acestea sunt de asemenea o alegere bună pentru persoanele care suferă de astm sau alergii. Sunt durabile și reprezintă un adevărat raport calitate-preț.

Nivelul de fermitate

O saltea ortopedică adecvată oferă o combinație ideală de moale și tare. Dacă o saltea este prea fermă, aceasta ar putea contribui la apariția punctelor de presiune și ar putea îngreuna menținerea alinierii corecte a coloanei vertebrale, putând provoca întinderea mușchilor.

O saltea prea moale nu va oferi suficient suport, ceea ce ar putea pune mai multă presiune pe partea inferioară a spatelui. În timp ce saltelele ortopedice sunt adesea ușor mai tari, nivelul ideal de fermitate va depinde de tipul de corp și de poziția de somn a celui care doarme.

Persoanele care dorm mai puțin au nevoie, de obicei, de un model mai moale pentru a se bucura de contur, în timp ce persoanele mai grele au nevoie, în general, de o opțiune mai fermă pentru un suport lombar optim.

În mod similar, cei care dorm pe o parte preferă adesea o opțiune ușor mai moale pentru a reduce acumularea de presiune, dar cei care dorm pe spate și pe burtă au de obicei nevoie de ceva mai ferm pentru a preveni scufundarea abdomenului în saltea.

Reducerea punctelor de presiune

Reliefarea punctelor de presiune apare atunci când o saltea se mulează pe corpul celui care doarme pe ea și îi redistribuie greutatea pentru a reduce presiunea din jurul părților mai late și mai grele ale corpului.

Acest lucru poate limita disconfortul articular și poate susține alinierea coloanei vertebrale. Cu toate acestea, obținerea unei eliberări optime a presiunii necesită, de asemenea, selectarea nivelului de fermitate potrivit pentru tipul de corp și poziția de somn.

Materiale de calitate

Obținerea celui mai bun raport calitate-preț poate necesita alegerea unui model construit cu materiale durabile, care să rămână confortabile pentru mulți ani de acum încolo. Materialele de calitate au mai multe șanse de a oferi un sprijin suficient, limitând în același timp deformarea.

Ceea ce poate fi deosebit de benefic pentru cei cu dureri de spate. În timp ce saltelele ortopedice tind să fie mai scumpe decât alte opțiuni de pe piață, multe folosesc materiale de calitate care ar trebui să reziste la semnele de uzură.

Izolarea mișcării

Izolarea mișcării se referă la modul în care o saltea reduce transferul de mișcare. Împiedicarea răspândirii vibrațiilor pe suprafață poate diminua tulburările cauzate de partenerii de somn sau de animalele de companie care se mișcă pe parcursul nopții. În general, saltelele cu straturi substanțiale de confort din spumă excelează la izolarea mișcărilor.

Reglarea temperaturii

Reglarea temperaturii se referă la capacitatea saltelei de a elimina excesul de căldură sau, dimpotrivă, de a vă menține căldura atunci când este mai frig. Persoanele care dorm în zone călduroase ar trebui să fie deosebit de atente la această componentă, deoarece poate face o diferență notabilă în menținerea temperaturii optime și a confortului pe parcursul nopții.

În general, o saltea mai fermă tinde să permită mai mult circulația unui flux de aer, în timp ce o saltea mai moale poate fi mai susceptibilă să rețină căldura, mai ales dacă folosește spumă cu memorie și nu include caracteristici concepute pentru răcire.

Suportul pentru margini

Suportul pentru margini se referă la rezistența oferită în jurul perimetrului saltelei. Aceasta poate fi o componentă importantă pentru cei care dorm sau stau de-a lungul laturii patului și pentru cei care dorm activ și se răsucesc.

Persoanele care suferă de dureri articulare în timp ce dorm și care se chinuie să se ridice dintr-o poziție mai joasă ar putea, de asemenea, să ia în considerare o saltea cu un suport mai bun pentru margini. Acest tip de saltea fiind capabil să ofere un plus acestor persoane.

Conturare

Conturarea unei saltele este cea care oferă o ușurare a presiunii corpului și împiedică ca greutatea corpului să apese doar în anumite puncte pe saltea. O bună conturare poate fi esențială în prevenirea durerilor de spate și articulare.

Majoritatea saltelelor ortopedice de calitate au un top pe bază de spumă pentru a se modela după corp și a încuraja o postură de dormit sănătoasă, dar reține că organismul fiecărei persoane este diferit și ar trebui să experimentezi cu ceea ce este cel mai confortabil pentru tine.

Poziția de dormit

Există patru poziții principale de dormit: spate, lateral, față și combinate, care este orice amestec al primelor trei. Poziția în care dormi poate avea un impact uriaș asupra a ceea ce ai nevoie de la o saltea, deoarece afectează punctele de presiune și alinierea coloanei vertebrale. Înainte de a achiziționa o saltea ortopedică, acordă-ți puțin timp pentru a te gândi la modul în care dormi și la ce fermitate poate fi cea mai potrivită pentru corpul tău.

Care e cea mai bună saltea ortopedică ? -concluzie

Pe finalul articolului vrem să-ți mulțumim că ai citit articolul până în acest punct. Sperăm că acest articol a fost relevant pentru tine și că ai ajuns la concluzia noastră și anume că saltelele ortopedice sunt cele mai bune saltele. Ca și recomandări preferate noi considerăm cea mai bună saltea ortopedică salteaua celor de la Ortopedicus însă și salteaua celor de la Dormeo este o opțiune excelentă.

Întrebări frecvente

Ce este o saltea ortopdică?

Saltelele ortopedice sunt suprafețe de dormit concepute de experți care oferă o bază fermă pentru cei care au nevoie de un sprijin suplimentar. Atenuând tensiunea asupra oaselor, mușchilor și articulațiilor, saltelele ortopedice susțin părțile corpului care sunt susceptibile la durere și tensiune. Ele sunt special concepute pentru a oferi un sprijin ferm acolo unde este nevoie și pentru a distribui greutatea corpului pe întreaga suprafață.

Susținute de știință, acestea derivă din studii medicale care se concentrează pe afecțiunile coloanei vertebrale și ale articulațiilor. Saltelele specializate pentru durerile de spate sunt adaptate pentru a aborda problemele care amenință să țină oamenii treji noaptea, oferind un sprijin direcționat către punctele de durere. Fermitatea saltelei previne căderea, protejându-ți coloana vertebrală împotriva îndoirii nefirești și a pozițiilor de dormit incomode.

Ce face o saltea ortopedică?

Pentru majoritatea oamenilor, o saltea standard cu fermitate medie este perfect confortabilă. Aceasta ar trebui să ofere suficient sprijin pentru mulți ani de acum încolo. Cu toate acestea, dacă te trezești în mod regulat cu senzația de rigiditate sau suferi de dureri articulare, este posibil ca salteaua ta să nu-ți vă ofere suportul de care ai nevoie.

Dacă suferi deja de probleme cu spatele, atunci medicul sau fizioterapeutul tău îți poate recomanda o saltea ortopedică pentru a vă oferi o amortizare suplimentară. Iar dacă suferi de artrită sau ai probleme la nivelul gâtului, o saltea moale te poate dezamăgi și îți poate cauza mai multe probleme.

Default image
Vicentiu

Sunt unul din scriitorii de pe acest site fiind specializat pe nișa produselor pentru casă. În articolele scrise de mine vei descoperii recomandării de la mobilă la electrocasnice fiind dezbătute subiecte despre toate produsele de care are nevoie o casă locuibilă și funcțională.