Cea mai bună cameră web pe care s-o cumperi

Cea mai bună cameră web este cea care înregistrează imagini la o calitate ridicată și are un preț de achiziție decent pentru bugetul tău.

Cea mai bună cameră web 2022

În urmă cu câțiva ani o cameră web bună era importantă doar pentru cei care pentru cei care făceau afaceri la distanță. Însă acum în prezent atât de multe persoane lucrează de acasă și interacționează cu prietenii și cunoștințele în mediul online încât acest produs a devenit unul vital.

Dacă v-ați cumpărat un laptop nou în ultimul an atunci e foarte puțin probabil să aveți nevoie să cumpărați cea mai bună cameră web. În schimb dacă aveți un laptop vechi sau un pc care folosește o cameră web externă vă aflați în locul potrivit deoarece în acest articol am pregătit un top 5 cele mai bune camere web și un ghid de cumpărături.

Tabel de comparație

Pro
Contra
Cameră web Logitech HD Pro C920
Logitech HD Pro C920
Vezi preț aici
Pro
Lider în industrie datorită calității imaginii;
Microfon foarte bun;
Mecanism de fixare ingenios;
Construit din materiale de calitate;
Contra
Sticla din fața lentilei se curăță foarte greu;
Cameră Web Microsoft LifeCam Studio
Microsoft LifeCam Studio
Vezi preț aici
Pro
Câmp vizual larg;
Microfon cu bandă largă pentru un sunet mai bun;
Compensează zgomotul de fond;
Contra
❌Sticla din fața lentilei se curăță foarte greu;
Cameră web Razer Kiyo
Camera web Razer Kiyo
Vezi preț aici
Pro
Cea mai bună calitate a imaginii;
Microfon bun;
Inclus Ring-Light;
Contra
Nu e ieftină;

Sfaturi rapide de achiziție

  • Alege o cameră web cu lentilă de sticlă – camere web pot avea lentile de sticlă sau de plastic, iar dacă îți dorești o calitate ai ridicată a imaginii alege un model cu lentile de sticlă.
  • Acordă atenție câmpului vizual al camerei web – câmpul vizual al camerei web se referă la lățimea zonei pe care o poate filma.
  • Rezoluția camerei web – probabil aceasta este cea mai importantă caracteristică a unei camere web deoarece influențează direct claritatea filmărilor.

Top 5 cele mai bune camere web

Cea mai bună cameră web
1
Cameră web Logitech HD Pro C920

Cameră web Logitech HD Pro C920

Avantaje
Lider în industrie datorită calității imaginii;
Microfon foarte bun;
Mecanism de fixare ingenios;
Construit din materiale de calitate;

Dezavantaje
Sticla din fața lentilei se curăță foarte greu;
Citește părerea noastră
Cea mai bună cameră web pentru business
2
Cameră Web Microsoft LifeCam Studio

Cameră Web Microsoft LifeCam Studio

Avantaje
Câmp vizual larg;
Microfon cu bandă largă pentru un sunet mai bun;
Compensează zgomotul de fond;

Dezavantaje
Capacul pentru lentilă cade când camera stă înclinată;
Citește părerea noastră
Cea mai buna cameră web cu iluminare
3
Cameră web Razer Kiyo

Cameră web Razer Kiyo

Avantaje
Cea mai bună calitate a imaginii;
Microfon bun;
Inclus Ring-Light;

Dezavantaje
Nu e ieftină;
Citește părerea noastră
Cea mai bună cameră web 4K
4
Cameră web Logitech Brio 4K

Cameră web Logitech Brio 4K

Avantaje
Rezoluție 4K;
Opțiuni multiple FOV;
Înregistrare HDR;
Asistență Windows Hello;

Dezavantaje
Nu stă foarte fixă pe laptop sau pc
Citește părerea noastră
Cea mai bună cameră web pentru streaming
5
Cameră web Logitech StreamCam

Cameră web Logitech StreamCam

Avantaje
Calitate excelentă a imaginii; 
Design atractiv;  
Oferă înregistrare în format peisaj și portret;

Dezavantaje
Nu este ieftină;
Citește părerea noastră

Cum să alegi cea mai bună cameră web – ghid de cumpărături

Rezoluția camerei

Poate că cea mai importantă caracteristică a unei camere web este claritatea videoclipului pe care îl captează. Pentru video digital, acest lucru este înțeles în rezoluție și rata de cadre. Imaginile mai clare au o rezoluție mai mare, iar o rată de cadre mai mare înseamnă că mișcările apar mai ușor pe ecran. Prețurile camerei web sunt strâns legate de rezoluție și de rate de cadre pe care sunt capabile să le producă așadar pentru cea mai bună cameră web vei plăti ceva bănuți, dar se va vedea diferența.

După cum s-ar putea să știi, rezoluția este măsurată de numărul de pixeli de pe ecran, măsurat pe diagonală. Cel mai frecvent într-un raport de aspect dreptunghiular 16: 9. Cele mai frecvente trei rezoluții sunt definiția standard înaltă (denumită HD Ready sau 720p), care este de 1280 x 720 pixeli. Definiția înaltă completă (FHD, 1080p) care măsoară 1920 x 1080 pixeli. Iar a treia este definiția ultra-înaltă (UHD, 4K) care are o rezoluție de 3.840 pe 2160 pixeli.

Vei găsi camere web 4K cu preț premium care sunt capabile să producă imagini video cu aspect clar, care rivalizează cu ceva care ar putea surprinde o cameră DSLR. Reține că videoclipul 4K produce fișiere prea mari pentru streaming live tipic. 4K este excelent pentru înregistrarea filmărilor pe care le-ați edita și produce în Adobe Premier sau un program similar pe care le vei încărca ulterior.

Compresie video

Fluxurile video digitale reprezintă cantități uriașe de date. Este necesară compresia video pentru a obține o rezoluție HD în timp real și o rezoluție mai mare pe lățimile de bandă tipice conexiunii la Internet. Majoritatea camerelor web pro-grade sunt proiectate cu standardul H.264 Advanced Video Coding (AVC), astfel încât să ofere videoclipuri de înaltă calitate la rate de biți considerabil mai mici decât codecurile anterioare. H.264 reduce sarcina de codificare și decodare a procesorului unui sistem. Acest lucru asigură că rezoluția și ratele de cadre pe care le experimentează utilizatorii sunt la egalitate cu ceea ce este în realitate.

Câmpul vizual al camerei web

Câmpul vizual al unei camere web (FOV) măsoară lățimea zonei pe care o poate captura. O cameră web cu obiectiv și cu unghi larg are un câmp vizual mai larg; veți găsi FOV măsurat în grade în specificațiile produsului și cu ajutorul acestuia vei înțelege care e cea mai bună cameră web pentru tine.

  • 60 de grade surprinde o persoană care stă în fața unui computer
  • 78 de grade este suficient de larg pentru a surprinde două persoane care discută în fața camerei montate pe monitorul calculatorului sau al laptopului.
  • 90 de grade este perfect pentru a arăta o tablă albă sau un grup de persoane așezate la o masă din sala de conferințe.
  • Video vertical – camerele web standard captează un cadru orizontal 16: 9. Anumite modele pot rula în format portret 9:16 pentru a captura conținut care se potrivește bine în poveștile de pe Instagram și Facebook.

Autofocus și corectare la lumină scăzută

Aproape toate camerele web disponibile astăzi au funcții de focalizare automată. Modelele de ultimă generație tind să aibă focalizare automată mai rapidă și mai precisă în comparație cu camerele web ieftine. 

Înregistrarea într-un birou la domiciliu sau într-un birou deschis, unde există o combinație de surse de lumină și strălucire, reprezintă o provocare pentru surprinderea unei imagini clare și adevărate – subiecții pot părea întunecați sau să fie greu de distins fașă de pereți. 

Camerele web concepute pentru setări profesionale au o tehnologie proprietară care poate distinge oamenii de pereți și ferestre și poate aplica optimizările necesare pentru un aspect mai vibrant și natural. Webcam-urile de streaming pentru desktop, au o lumină integrată în inelul poziționat în jurul obiectivului pentru a oferi niveluri de luminozitate reglabile.

Microfon

Majoritatea camerelor web au cel puțin un microfon încorporat. Camerele web cu două microfoane (care probabil sunt cele mai bune camere web) pe fiecare parte a obiectivului oferă o redare mai naturală a sunetului. O configurare cu microfon dual este ideală pentru apeluri video profesionale și fluxuri live. Pentru crearea de conținut mai formal ar putea fi ideal un microfon extern pentru desktop.

Montare

Camerele web sunt proiectate pentru a se monta pe un monitor de la computer și se potrivesc, de asemenea, pe un ecran de laptop. Dacă realizezi imagini statice sau vrei să filmezi alte unghiuri în afară de orientarea frontală, te va ajuta un trepied webcam sau o clemă flexibilă . 

Acestea oferă mai mult control și o mai bună aliniere a fotografiilor și au ca rezultat imagini mai clare, ceea ce înseamnă mai puțin timp în post-producție. Funcțiile de confidențialitate de pe o cameră web constau dintr-un capac din plastic care se pliază peste obiectiv atunci când nu este utilizat.

Prețul camerei web

Când vorbim de camere web calitatea acestora în generale este dat de preț. Cu cât vei plăti mai puțin cu atât calitatea acesteia va scădea. În 90% din cazuri camerele web ieftine sunt de o calitate îndoielnică și nesatisfăcătoare. Așadar dacă vrei să ai cea mai bună cameră web fi gata să plătești să plătești minim 400 de lei.

Lentilă de sticlă vs lentila de plastic

Lentilele webcam pot fi fabricate din sticlă sau plastic. Lentilele din sticlă tind să producă imagini video mai clare, motiv pentru care veți observa că camerele web clasificate la 1080p și mai mari au lentile din sticlă. Lentilele din plastic sunt ieftine și sunt cele mai potrivite pentru camere web care sunt concepute pentru bugete mai mic.

Concluzie – care este cea mai bună cameră web?

În încheierea articolului sperăm că ți-a plăcut topul prezentat și că ghidul de cumpărături te-a ajutat să alegeți cea mai bună cameră web pentru tine și nevoile pe care le ai. Nouă personal ne-a plăcut modelul Logitech HD Pro C920 și ți-l recomandăm și ție dacă crezi că îți poate acoperii nevoile pe care le ai.

Default image
Alin