Cea mai buna camera web

Multe laptopuri sau monitoare de calculatoare vin de cele mai multe ori cu o camera web încorporată. Din păcate aceste camere web sunt foarte limitate iar dacă tu ai nevoie ai nevoie de cea mai buna camera web. Mai ales dacă petreci mult timp în fața ei. De ce spun asta? Ei bine camera web limitată va oferi o transmisie slab calitativă și neclară, acest lucru fiind doar un motiv, dar care e mai mult ca suficient.

Acest articol a fost creat tocmai cu scopul de ajuta oamenii să aleagă cea mai bună camera web la cel mai bun preț. Așadar sper că la finalul articolului vei găsi modelul potrivit care să acopere nevoile tale cu exactitate. Pe lângă recomandările pentru aceste camere web vei găsi și un ghid care să te ajute să înțelegi pe ce se bazează recomandările.

Cele mai bune camere web 2021

Camera web Logitech HD Pro C920 – alegerea noastră

cea mai buna camera web Logitech HD Pro C920
 • FOV: 78 grade;
 • Rezoluție video: 1080p;
 • Megapixeli: 15;
 • Autofocus;

Pro

 • Lider în industrie datorită calității imaginii;
 • Microfon foarte bun;
 • Mecanism de fixare ingenios;
 • Construit din materiale de calitate;

Contra

 • Sticla din fața lentilei se curăță foarte greu;

Cu o vechime mare pe piață, dar care e unul din cele mai bune modele. Logitech C920 a fost standardul de aur pentru camere web de când a fost lansat în 2013. Chiar și după atâția ani, nimeni nu ia luat locul de cea mai buna camera web. Există alte versiuni ale camerei, în special C920S, care vine cu un declanșator de confidențialitate și C922, care este proiectat pentru streaming.  

Toate versiunile Logitech C920 au același obiectiv excelent de 78 de grade, care poate arăta nu numai o persoană, ci și încâperea din spatele tău sau persoanele care stau lângă tine. Senzorul 1080p este excelent chiar și în condiții de lumină slabă, iar reproducerea culorilor este cea mai bună pe care am văzut-o. 

Legat de această camera am remarcat, de asemenea, că microfoanele duale captează un sunet clar, deși într-un birou aglomerat, va capta și zgomotul de pe fundal. Dacă te afli într-o cameră liniștită, ar trebui să nu existe probleme.

Camera Web Microsoft LifeCam Studio – cea mai buna camera web pentru business

camera web buna Microsoft LifeCam Studio
 • Rezoluție: 1080p;
 • Obiectiv din sticla de înaltă precizie;
 • Tehnologie TrueColor cu urmărirea feței;

Pro

 • Câmp vizual larg;
 • Microfon cu bandă largă pentru un sunet mai bun;
 • Compensează zgomotul de fond;

Contra

 • Capacul pentru lentilă cade când camera stă înclinată;

Nu este cea mai atractivă cameră web, dar LifeCam Studio nu este concepută pentru a fi atractivă. În schimb, este creată pentru conferințe și prezentări de afaceri. Cu înregistrarea sa de 1080p, apelurile video live 720p și microfonul în bandă largă pentru a oferi un sunet clar este o camera cu specificați foarte bune. Acesta este un periferic serios, unul care necesită un computer puternic pentru setări maxime, dar asta nu înseamnă că nu e o camera web de lăudat. De exemplu, vine cu capacități rotative de 360 ​​de grade și cu sistemul TrueColor de la Microsoft, care va schimba expunerea dinamic pentru a menține luminozitatea optimă.

Funcționează perfect ca o cameră web pentru chat-uri video la rezoluții mai mici, dar dacă tu și persoanele cu care vorbești nu aveți conexiuni slabe la internet și nu aveți limită de date, difuzarea în format HD complet nu este imposibilă. LifeCam Studio este cea mai buna camera web pentru vlogging.

Camera web Razer Kiyo- cea mai buna camera web cu iluminare

cea mai buna camera web Razer Kiyo
 • Rezoluție video: 1080p;
 • Megapixeli: 4;
 • Autofocus;

Pro

 • Cea mai bună calitate a imaginii;
 • Microfon bun;
 • Inclus Ring-Light;

Contra

 • Nu e ieftină;

Este greu să arăți bine atunci când difuzezi un live sau înregistrezi un videoclip. Cele mai bune streamere au setări de studio cu microfoane profesionale și iluminare puternică. Camera web Razer Kiyo abordează iluminatul, oferind o lumină inelară încorporată, care îți va permite să luminezi videoclipurile fără echipament suplimentar. Este un avantaj important pentru calitatea imaginii și este atât inovator, cât și ușor de utilizat. 

Razer Kiyo nu seamănă cu nicio altă cameră web pe care am văzut-o vreodată. Un inel luminos uriaș va face ca camera web să arate așa diferit. În ciuda formei, este încă cea mai bine concepută cameră web pe care am văzut-o vreodată. Fiecare detaliu pare că a fost gândit meticulos.

Camera web se află în centrul acelui disc superior, înconjurată de un inel luminos, alb, cu LED și un cadran pentru a regla luminozitatea. Are o vizibilitate mult mai bună de cât alte camere web. Dar servește și unui scop funcțional. Este o cameră web care se ține cu brio după liderul pieței în această industrie și anume cea mai buna camera web de mai sus Logitech HD Pro C920. Deci nu aveam cum să nu menționez și această cameră fiind una din cele mai bune camere web.

Camera web Logitech Brio 4K – cea mai buna camera web 4K

Camera web Logitech Brio 4K
 • Rezoluție video: 4K;
 • Megapixeli: 13;
 • Autofocus;

Pros

 • Rezoluție 4K;
 • Opțiuni multiple FOV;
 • Înregistrare HDR;
 • Asistență Windows Hello;

Cons

 • Nu stă foarte fixă pe laptop sau pc

Logitech Brio 4K a fost un nume de top între camerele web 4K de când a apărut pentru prima dată în 2017, dar asta nu înseamnă că ar fi cea mai bună. În timp ce calitatea imaginii sale este greu de a fi combătută, are mici probleme dar care pot fi trecute cu vederea dacă privești în ansamblu.

Această cameră web captează imagini 4K de înaltă calitate. Numai asta îl face să iasă în evidență pe această listă, deoarece chiar și concurenții premium ai camerei web sunt în mare parte încă la 1080p. Camera web are o precizie foarte ridicată când vorbim de captarea culorilor și câmpul vizual al camerei. Această cameră web poate face și înregistrări de 1080p astfel îi permite să concureze cu camera web menționată anterior și anume cu Razer Kiyo.

În momentul testului am observat că camera Brio 4K nu poate fi numită cea mai buna camera web deoarece a rămas chiar și în spatele camerei web Logitech C920. Cele mai slabe lucruri la această cameră web fiind suportul care de multe ori a făcut ca camera web să cadă de pe laptop. În același timp nu oferă senzația de siguranță camerei în momentul în care e fixată chiar dacă ai cel mai bun pc sau cel mai bun laptop.

Există, de asemenea, întrebarea cine are nevoie de o cameră web 4K? Întrucât majoritatea aplicațiilor de streaming live ajung la 1080p, publicul pentru această cameră va fi de nișă. Opțiunea sa de 60 fps și obiectivul de înaltă calitate îl ajută să păstreze o anumită relevanță la 1080p, dar îi lipsesc confortul pe care îl oferă Logitech StreamCam sau Razer Kiyo.

Totuși, nu se poate nega că această cameră produce probabil cele mai frumoase imagini și videoclipuri din această listă. Presupunând că poți găsi o utilizare în acest mod.

Camera web Logitech StreamCam – cea mai buna camera web pentru streaming

Camera web Logitech StreamCam
 • Rezoluție: 1080p;
 • Câmp vizual: 78 de grade;
 • Varietate de opțiune pentru montare;

Pros

 •  Calitate excelentă a imaginii; 
 • Design atractiv;  
 • Oferă înregistrare în format peisaj și portret; 

Cons

 • Nu este ieftină;

Dacă ești un streamer serios sau un creator de conținut avid, Logitech StreamCam este una dintre cele mai bune camere web pe care le poți cumpăra. Această cameră web de înaltă calitate înregistrează la 1080p la 60 de cadre pe secundă, făcându-l ideal pentru fluxuri Twitch și videoclipuri pe YouTube de înaltă calitate. StreamCam are capacitatea unică de a fi montat în ambele moduri peisaj sau portret, astfel încât să poți utiliza și pentru a filma conținut pentru platforme precum Instagram și TikTok. 

Această cameră web de streaming excelentă oferă o conexiune USB-C de mare viteză, o varietate de opțiuni de montare și 3 luni de software de streaming XSplit Premium. Designul său răcoritor de atractiv, care vine în alb și negru, este, de asemenea, o notă excelentă. Am fost foarte impresionați de calitatea imaginii sale; cu siguranță merită menționarea în acest articol cu cea mai buna camera web.

Cum alegi cea mai buna camera web

Rezoluția camerei

Poate că cea mai importantă caracteristică a unei camere web este claritatea videoclipului pe care îl captează. Pentru video digital, acest lucru este înțeles în rezoluție și rata de cadre. Imaginile mai clare au o rezoluție mai mare, iar o rată de cadre mai mare înseamnă că mișcările apar mai ușor pe ecran. Prețurile camerei web sunt strâns legate de rezoluție și de rate de cadre pe care sunt capabile să le producă așadar pentru cea mai buna camera web vei plăti ceva bănuți dar se va vedea diferența.

După cum s-ar putea să știi, rezoluția este măsurată de numărul de pixeli de pe ecran, măsurat pe diagonală. Cel mai frecvent într-un raport de aspect dreptunghiular 16: 9. Cele mai frecvente trei rezoluții sunt definiția standard înaltă (denumită HD Ready sau 720p), care este de 1280 x 720 pixeli. Definiția înaltă completă (FHD, 1080p) care măsoară 1920 x 1080 pixeli. Iar a treia este definiția ultra-înaltă (UHD, 4K) care are o rezoluție de 3.840 pe 2160 pixeli.

Vei găsi camere web 4K cu preț premium care sunt capabile să producă imagini video cu aspect clar, care rivalizează cu ceva care ar putea surprinde o cameră DSLR. Reține că videoclipul 4K produce fișiere prea mari pentru streaming live tipic. 4K este excelent pentru înregistrarea filmărilor pe care le-ați edita și produce în Adobe Premier sau un program similar pe care le vei încărca ulterior.

Compresie video

Fluxurile video digitale reprezintă cantități uriașe de date. Este necesară compresia video pentru a obține o rezoluție HD în timp real și o rezoluție mai mare pe lățimile de bandă tipice conexiunii la Internet. Majoritatea camerelor web pro-grade sunt proiectate cu standardul H.264 Advanced Video Coding (AVC), astfel încât să ofere videoclipuri de înaltă calitate la rate de biți considerabil mai mici decât codecurile anterioare. H.264 reduce sarcina de codificare și decodare a procesorului unui sistem. Acest lucru asigură că rezoluția și ratele de cadre pe care le experimentează utilizatorii sunt la egalitate cu ceea ce este în realitate.

Câmpul vizual al camerei web

Câmpul vizual al unei camere web (FOV) măsoară lățimea zonei pe care o poate captura. O cameră web cu obiectiv și cu unghi larg are un câmp vizual mai larg; veți găsi FOV măsurat în grade în specificațiile produsului și cu ajutorul acestuia vei înțelege care e cea mai buna camera web pentru tine.

 • 60 de grade surprinde o persoană care stă în fața unui computer
 • 78 de grade este suficient de larg pentru a surprinde două persoane care discută în fața camerei montate pe monitorul calculatorului sau al laptopului.
 • 90 de grade este perfect pentru a arăta o tablă albă sau un grup de persoane așezate la o masă din sala de conferințe.
 • Video vertical – camerele web standard captează un cadru orizontal 16: 9. Anumite modele pot rula în format portret 9:16 pentru a captura conținut care se potrivește bine în poveștile de pe Instagram și Facebook.

Autofocus și corectare la lumină scăzută

Aproape toate camerele web disponibile astăzi au funcții de focalizare automată. Modelele de ultimă generație tind să aibă focalizare automată mai rapidă și mai precisă în comparație cu camerele web ieftine. Înregistrarea într-un birou la domiciliu sau într-un birou deschis, unde există o combinație de surse de lumină și strălucire, reprezintă o provocare pentru surprinderea unei imagini clare și adevărate – subiecții pot părea întunecați sau să fie greu de distins fașă de pereți. 

Camerele web concepute pentru setări profesionale au o tehnologie proprietară care poate distinge oamenii de pereți și ferestre și poate aplica optimizările necesare pentru un aspect mai vibrant și natural. Webcam-urile de streaming pentru desktop, au o lumină integrată în inelul poziționat în jurul obiectivului pentru a oferi niveluri de luminozitate reglabile.

Microfon

Majoritatea camerelor web au cel puțin un microfon încorporat. Camerele web cu două microfoane (care probabil sunt cele mai bune camere web) pe fiecare parte a obiectivului oferă o redare mai naturală a sunetului. O configurare cu microfon dual este ideală pentru apeluri video profesionale și fluxuri live. Pentru crearea de conținut mai formal ar putea fi ideal un microfon extern pentru desktop.

Montare

Camerele web sunt proiectate pentru a se monta pe un monitor de la computer și se potrivesc, de asemenea, pe un ecran de laptop. Dacă realizezi imagini statice sau vrei să filmezi alte unghiuri în afară de orientarea frontală, te va ajuta un trepied webcam sau o clemă flexibilă . Acestea oferă mai mult control și o mai bună aliniere a fotografiilor și au ca rezultat imagini mai clare, ceea ce înseamnă mai puțin timp în post-producție. Funcțiile de confidențialitate de pe o cameră web constau dintr-un capac din plastic care se pliază peste obiectiv atunci când nu este utilizat.

Prețul camerei web

Când vorbim de camere web calitatea acestora în generale este dat de preț. Cu cât vei plăti mai puțin cu atât calitatea acesteia va scădea. În 90% din cazuri camerele web ieftine sunt de o calitate îndoielnică și nesatisfăcătoare. Așadar dacă vrei să ai cea mai bună camera web fi gata să plătești suma necesară.

Lentilă de sticlă vs lentila de plastic

Lentilele webcam pot fi fabricate din sticlă sau plastic. Lentilele din sticlă tind să producă imagini video mai clare, motiv pentru care veți observa că camerele web clasificate la 1080p și mai mari au lentile din sticlă. Lentilele din plastic sunt ieftine și sunt cele mai potrivite pentru camere web care sunt concepute pentru bugete mai mic.

Concluzie – care este cea mai buna camera web?

Poate răspunsul la această întrebare nu va fi cel pa care îl aștepți dar o voi spune. Cea mai buna camera web poate fi găsită decât dacă ști exact la ce o vei folosii. Dacă știi exact la ce o vei folosii e imposibil să nu o găsești în lista de mai sus. Deci înainte de a-ți pune întrebarea care cea mai buna camera web, întreabă-te la ce o vei folosii și vei descoperii răspunsul foarte rapid.