Ce inseamna SPF si de ce e important factorul de protectie solara

Ce inseamna SPF și de ce este important acest factor și de ce e important cum alegi cea mai buna crema cu protectie solara ? SPF este factorul de protecție solară pe care îl oferă o cremă împotriva razelor solare cum ar fi UVB și UVA.

Pe fiecare recipient de cremă cu protecție solară este inscripționat un Factorul de protecție solara denumit SPF. De cele mai multe ori factorul e urmat de o cifra ca de exemplu SPF 30.

SPF 30 semnifică timpul în care te poate proteja de soare și îți voi da și un exemplu. Dacă ești pe plaja și pielea ta poate rezista 30 de minute până se ardă atunci cu o crema SPF30 vei putea sta de 30 de ori mai mult la soare fără să te arzi. Adică 30 x 30 = 900 de minute.

Deși am expus mai sus acel calcul recomandarea noastră este ca aplicarea cremei sa se refacă din 2 în 2 ore pentru a fi sigur ca te protejezi de razele soalre UVB și UVA

Ce sunt razele UVB și UVA?

Soarele conține mai multe tipuri de raze ultraviolete acestea fiind cele pe care le resimte pielea. Printre acestea cele mai importante și care au efect asupra pielii sunt razele UVB și UVA.

Aceste raze solare reprezinta doar 5% din razele solare care ajung pe pământ dar care pot fi foarte nocive pentru piele.

Razele UVB

Razele UVB sunt razele care sunt responsabile de arsurile pe care o suferă pielea și sunt capabile să modifice ADN-ul pielii. Aceste raze sunt mai puternice decât razele UVA.

Razele UVA

Chiar dacă aceste raze sunt mai slabe decât razele UVB acestea cauzează daune pe termen lung, cum ar fi: ridurile, îmbătrânirea pielii. Specialiștii susțin ca expunerea îndelungată la aceste raze pot crea cancer de piele.

ce inseamna SPF
Sursa: doc.ro

Ce faci după o zi la plaja?

Contrar ideii că e suficient să te protejezi pe plaja mai există niște lucruri pe care trebuie să le faci pentru a nu avea arsuri sau neplăceri după zi de plajă.

După o zi în care ai stat la soare este recomandat să faci un duș cu apă călduță care va înmuia pielea și va contribui la hidratarea acesteia.

Este indicat să folosești o loțiune sau cremă de hidratare a pielii, există în comerț diferite creme care sunt create pentru a fi folosite după plaja.

De ce trebuie să ăți hidratezi pielea după o zi la plaja dacă pe timpul zilei te-ai protejat? Ei bine nu e că crema nu-și face treaba dar pielea are nevoie de hidratare deoarece a stat foarte mult timp în soare.

După o zi la plaja îți vei simții pielea tare și uscată, cu cremele de după plaja acestea îți vor hidrata pielea. Pe lângă faptul că îți vor hidrata pielea ăi vor da și vitaminele cu ajutorul cărora se va păstra sănătoasă.

Care e cel mai bun factor de protecție solara?

Cel mai bun factor de protecție se alege în funcție de pielea pe care o ai deoarece fiecare persoană e diferită în felul ei. Am scris un articol cu recomandări de creme cu protecție solară pentru fata pe care îl găsești aici.

Pentru a vedea care e cel mai bun factor protecție pentru tine dar și care sunt cele mai bune creme cu protecție solară citește acel articol.

Sper că cu acest articol te-ajutat să înțelegi ce inseamna SPF și că acum îți poți alege cea mai potrivită cremă cu protecție solară pentru tine.

Default image
Alin