Cea mai bună cremă cu protecție solară pentru față

Dacă vrei să te bucuri de un ten sănătos și plin de viață vei avea nevoie în această vară de cea mai bună cremă cu protecție solară pentru față.

Alegerea unei creme cu protecție solară pentru față poate fi foarte dificilă dar este foarte importantă. Dacă nu ști care e cea mai bună protecție solară să alegi am pregătit în acest articol un top 5 cu cele mai bune creme de față și un ghid de cumpărături în care se află sfaturi de achiziție.

Top 5 cele mai bune creme cu protecție solară pentru față

Cum să alegi cea mai bună cremă cu protecție solară pentru față

Tipul cremei

Pentru început trebuie să ști exact ce tip de cremă cu protecție solară pentru față vrei deoarece acestea sunt de mai multe tipuri. În rândurile următoare îți prezentăm 3 dintre cele mai cumpărate tipuri de creme de față.

  • Protecție solară rezistentă la apă

Cremele cu protecție solară rezistente la apă sunt probabil cele mai populare fiind în topul alegerilor. Acestea sunt adaptate pentru a fi rezistente pentru scufundări îndelungate în apă, la transpirație sau să reziste chiar în timpul practicărilor sporturilor din aer liber.

  • Protecție solară cu protecție contra insectelor

Deși o astfel de cremă vi se poate părea cea mai bună cremă cu protecție solară pentru față deoarece face 2 treburi deodată noi recomandăm folosirea repelentului pentru insecte în mod separat. În general repelenții trebuie aplicați peste stratul de protecție solară pentru față.

  • Cremele de protecție solară pentru bebeluși și copii

Deși pare tentant să folosiți pentru copii aceiași cremă de față cu protecție solară pe care o folosiți pentru dumneavoastră noi considerăm că ar merita să investiți într-o protecție solară concepută special pentru ei deoarece aceștia au tenul mult mai sensibil.

Trebuie să știți că pielea bebelușilor este semnificativ mai subțire decât cea a adulților mai ales la vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani. La această vârstă pielea copiilor se află într-un stadiu critic de dezvoltare și necesită o îngrijire mult mai atentă. Așadar vă recomandăm să cumpărați o cremă dedicată copiilor.

Spf

Trebuie să știți cu MHS și Cancer Research UK recomandă folosirea unei creme de față ce are un SPF de cel puțin 15 însă noi suntem de părere că ar trebuie să vă orientați spre o cremă cu cel puți SPF 30. Însă dacă dumneavoastră știți că razele soarelui vă ard cu ușurință atunci ar trebui să optați pentru un o cremă cu SPF mai mare.

Dacă nu știți ce înseamnă SPF trebuie să știți că aceasta este unitatea de măsură pentru timpul în care cremele de protecție solară acționează. De exemplu cea mai bună cremă de față cu protecție solară cu SPF 20 te va proteja de 20 de ori mai mult față de situația în care nu ai folosii o protecție solară.

Pe lângă faptul că acest factor indică timpul de protecție acesta definește și care e gradul de protecție solară al cremei. De exemplu o cremă de față cu SPF 10 oferă o protecție redusă comparativ cu o cremă cu SPF 30, iar una cu SPF 50 oferă o protecție și mai ridicată.

Protecția UVA sau UVB

UVA și UVB sunt razele ultraviolete ale soarelui și ambele sunt nocive pentru piele putând chiar să declanșeze apariția cancerului. Razele UVA sunt acele raze care pătrund foarte puțin în piele dar care provoacă îmbătrânirea pielii.

Razele UVB sunt acele raze care în cantități mici sunt benefice organismului ajutând organismul să producă vitamina D. Însă în schimb expunerea îndelungată la aceste raze provoacă arsuri ale pielii. Sfatul nostru este ca atunci când alegeți cea mai bună cremă cu protecție solară să vă uitați ca aceasta să ofere protecție contra ambelor tipuri de raze.

Care e cea mai bună cremă cu protecție solară pentru față? – concluzie

În încheierea articolului vrem să-ți mulțumim că ai ajuns până aici și ai citit articolul și sperăm că acesta ți-a oferit informații relevante. În rândurile următoare avem o secțiune în care răspundem la cele mai frecvente întrebări întâlnite despre cremele cu protecție solară pentru față.

Întrebări frecvente

Crema de protecție solară ma va împiedica să mă bronzez?

Cream de protecție solară are efect de protecția contra razelor solare care sunt nocive. Așadar folosirea cremei nu va împiedica ca pielea să se bronzeze. Folosește cu încredere crema în zilele cu soare pentru a te proteja și pentru a avea parte de bronzul dorit.

Cum acționează cremele de protecție solară?

Cremele de protecție solară au misiunea de a filtra razele solare și de a oferii doar un efect mic asupra pielii. Astfel tu vei avea parte de un bronz așa cum îți dorești. Cu o cremă solară practic soarele va acționa într-o proporție mică care e în jur de 10%, acest procent e cel care îți va bronza pielea.

Cum aplici crema cu protecție solara pentru față?

Pentru a avea parte de o protecție ridicată recomandarea noastră este ca crema să fie aplicată odată la 2-3 ore. Astfel te vei proteja corect și nu-ți vei strica tenul și vacanța din cauza arsurilor. O altă recomandare dea noastră este ca această cremă să fie aplicată de fiecare dată când ieși din apă, fie că ești la piscină sau acasă.

De ce trebuie să folosesc cremă cu protecție solară?

După cum se știe expunerea la soare este benefică pentru piele, dar aici e vorba de expunerea pentru perioade scurte. Expunerea îndelungată fără a avea o protecție solară poate duce la multiple boli ale pielii printre care se numără și cancerul de piele.
Așadar când te expui mult timp la soare este necesară folosirea cremei de protecție solară asta dacă nu vrei să ai parte de arsuri ale pielii și ți la sănătatea ta.

Default image
Roxana